Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Angajaţii din sănătate cer salarii mai mari şi regulament pentru sporuri. Sanitas anunţă PROTESTE în aprilie, dacă Guvernul nu le respectă revendicările

Publicat

image_67633 Salariații din sistemul de sănătate, asistență socială și medico-socială pregătesc proteste la nivel local și central, dacă până la data de 1 aprilie 2015 nu vor fi găsite soluții la problemele semnalate în mod repetat de Federația Sanitas. Printre revendicări se numără creșterea veniturilor și elaborarea unor regulamente de sporuri.

În data de 19 martie a avut loc Consiliul Național al Federației Sanitas la care au participat, în calitate de invitați, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea.

Potrivit comunicatului transmis de Federația Sanitas, liderii organizațiilor județene au luat act, „cu profundă nemulțumire, de modul în care reprezentanții Ministerului Sănătății au înțeles să respecte și să aplice prevederile Acordului încheiat în data de 7 aprilie 2014”.

”Negocierile purtate de la semnarea Acordului amintit, cu reprezentanții Ministerului Sănătății, dar și cu cei ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice nu și-au găsit o rezolvare favorabilă până în prezent.

Atragem atenția că, dacă până la data de 1 aprilie 2015 nu vor fi găsite soluții la problemele semnalate în mod repetat de Federația Sanitas, Consiliul Național a hotărât ca în perioada imediat următoare să declanșeze acțiuni de protest constante la nivel local, manifestări care vor culmina în data de 7 aprilie 2015 cu o mișcare de protest la București, ce va viza sediul Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, precum și Ministerului Finanțelor”, se precizează în comunicat.

Citeşte şi FOTO UPDATE: PROTEST la CÂMPENI. Angajaţii spitalului din oraş au ieşit în stradă, nemulţumiţi de salarii şi situaţia unităţii medicale

Principalele revendicări ale salariaților din sistemul de sănătate, asistență socială și medico-socială sunt:

– creșterea veniturilor tuturor angajaților;

– elaborarea unor noi regulamente de sporuri;

– modificarea Legii nr. 284/2010 în vederea corectării inechităților cauzate de suprapunerile claselor de salarizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax