Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Angajații SIE vor putea fi audiați, percheziționați sau reținuți numai de procurori militari ANUME desemnați. Proiect de lege

Publicat

O categorie de bugetari vor obține o formă de imunitate în fața legii, față de simplii cetățeni ai României. 

Este vorba despre angajații din SIE vor putea fi audiați, percheziționați, reținuți sau arestați preventiv numai de procurori militari anume desemnați, iar perchezițiile în sediile SIE pot fi realizate cu mandate date de judecători anume desemnați și cu aprobarea președintelui României.

Toate acestea se regăsesc într-un proiect de lege pentru funcționarea Serviciului de Informații Externe (SIE) aflat în dezbaterea coaliției de guvernare și consultat de G4Media.ro.

  • Cadrele militare din SIE pot fi audiate, percheziționate, reținute sau arestate preventiv numai de procurori militari anume desemnați și cu informarea prealabilă a directorului Serviciului de Informații Externe și în prezența unui reprezentant al structurii juridice a Serviciului.

Prevederile legate de urmărirea penală a ofițerilor SRI și SIE nu există în legislația actuală care guvernează activitatea celor două servicii de informații.

De altfel, serviciile de informații vor primi puteri sporite într-o lege nouă.

Autoritățile din România au extins lista amenințărilor la siguranța națională, potrivit proiectului de lege privind activitățile de informații și contrainformați”, aflat în dezbaterea coaliției de guvernare. Detalii AICI.

Articol complet pe G4Media.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 02.06.2022 at 13:15

    Cei care ar trebui să-i apere sunt tot avocaţi militari ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax