Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANI: A fost promulgată Legea de prevenire a conflictului de interese în atribuirea achiziţiilor publice. Obligaţiile autorităţilor contractante

Publicat

contabilitate acte calculatorA fost promulgată Legea privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică, anunţă Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Actul normativ reglementează, prin instituirea unui mecanism de verificare ex-ante, denumit Sistemul Prevenție (PREVENT), prevenirea conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziție publică.

Sistemul va funcționa pe baza datelor înscrise în formularele de integritate, înregistrate în SEAP, cu ocazia derulării procedurilor de atribuire a contractelor de achiziție publică și prelucrate de inspectorii de integritate în condițiile legii.

Autoritățile contractante au obligația de a asigura completarea și actualizarea formularului de integritate, de la publicarea în SEAP a documentației de atribuire, pe tot parcursul derulării procedurii și până la publicarea anunțului de atribuire a contractelor de achiziție publică.

Formularul de integritate este accesibil, în format electronic, autorităților contractante și se completează în SEAP.

Partea tehnică a fost finalizată încă de anul trecut, urmând ca aceasta să fie operaționalizată în termenele prevăzute de lege, respectiv la 8 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepția art. 13, art. 14, alin. (3) și (4) și art. 15, care intră în vigoare la 3 zile de la publicare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax