Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ANM: Vremea va începe să se încălzească de miercuri. Luna aceasta vor fi multe zile cu soare și temperaturi ridicate

Publicat

toamna, ceata, padure

Temperaturile vor crește începând de miercuri, urmând să ajungă, în a doua parte a săptămânii viitoare, chiar și la 25 de grade în Lunca Dunării, potrivit directorului general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Aceasta a arătat, de asemenea, că pe parcursul lunii octombrie vor fi multe zile cu soare și temperaturi ridicate.

Vezi și VIDEO: Strat de 10 centimetri de zăpadă în România. Peisaj de iarnă în Masivul Ceahlău, Munții Rarău și pe Transfăgărășan

„Începând de miercuri vom înregistra creșteri în ceea ce privește regimul de temperaturi de la o zi la alta astfel încât este posibil din a doua jumătate a săptămânii să vorbim de valori cuprinse între 21 și chiar 24, 25 de grade în Lunca Dunării. 25 de grade la nivelul unei temperaturi maxime în țara noastră reprezintă pragul unei zile de vară. Vom mai avea, pe parcursul lunii octombrie, perioade în care mercurul în termometre să ne aducă valori de temperaturi ridicate și multe zile cu soare”, a declarat Elena Mateescu, sâmbăta dimineața, la Antena 3.

Directorul general al ANM a precizat că în acest an episodul de iarnă autentică a venit mai devreme decât anul trecut, respectiv în prima decada a lunii octombrie. În 2018, în ultima decadă a lunii octombrie, 23 – 24 octombrie, erau în vigoare o avertizare de cod galben și una de cod portocaliu de ninsori viscolite pentru zona montană.

De altfel, potrivit prognozei pe 4 săptămâni elaborate de ANM, în primele două săptămâni din octombrie, până cel mult la începutul ultimei decade din luna, este posibil să se înregistreze, în medie, temperaturi ușor mai ridicate decât normalul climatologic, cu cele mai mari valori în special în partea de sud și sud-est.

sursa: hotnews.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax