Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANRE: De la 1 ianuarie, facturile la electricitate, mai mici cu până la 5%.

Publicat

contor electric De la 1 ianuarie, tarifele de distribuţie a energiei electrice vor scădea în medie cu 12%, ceea ce va însemna o reducere de 4-5% a valorii facturii de electricitate finale, potrivit şefului Direcţiei Comunicare, Cooperare şi Relaţia cu Parlamentul din Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), Marius Vladu.

Potrivit acestuia, ANRE monitorizează investiţiile făcute de operatorii de distribuţie, iar cele justificate sunt recunoscute în tarife.

Marius Vladu a spus că până acum au avut loc doar creșteri de tarif. De asemenea, este pentru prima dată când ANRE constată că nu este nevoie de creştere, ci de scădere, pentru că profitul distribuitorilor trebuie ţinut în echilibru cu protecţia consumatorilor. Vladu a mai spus că ANRE nu recunoaşte în tarife investiţiile începute, ci doar pe cele finalizate şi puse în funcţiune.

Nivelul ridicat al corecţiilor valorice anuale negative ce urmează a fi luate în considerare la stabilirea tarifelor aplicabile în anul 2016 se datorează în principal următoarelor: creşterea cantităţilor de energie electrică distribuite în cursul anilor 2014 şi 2015 faţă de nivelul prognozat iniţial, scăderea substanţială a preţului de achiziţie a energiei electrice pentru acoperirea CPT (consumului propriu tehnologic – n.r.) realizat/recunoscut de ANRE, faţă de cel prognozat iniţial, aplicarea corecţiei de venituri aferente anului 2016 datorită diminuării valorii RRR (Ratei Reglementate a Rentabilităţii) de la 8,52% la 7,7%, în conformitate cu prevederile Ordinului ANRE nr. 146/2014.

sursa: capital.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate