Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Antrenorul Lucian Nicolescu din Alba Iulia, la Campionatul Mondial de Atletism de la Doha. Cum a ajuns în elita acestui sport

Publicat


Lucian Nicolescu este un sportiv din Alba Iulia care a ajuns în elita mondială a sportului, ca antrenor de pregătire fizică, instructor și terapeut pentru nume mari ale tenisului și atletismului.

Acesta a fost o bună perioadă în echipa lui Marius Copil, pe care l-a însoțit la nenumărate turnee, iar apoi a ajuns să se reîntâlnească cu lumea atletismului de top.

nicolescu

Recent, Lucian s-a întors acasă de la Campionatul Mondial de Atletism de la Doha. Acolo s-a petrecut un episod care spune multe despre caracterul lui Lucian.

Este episodul cu columbianca Yosiry Urrutia de la proba de triplusalt. Yosiry l-a rugat să o ajute întrucât avea dureri la o gleznă și la umărul opus. Lucian și-a dat seama imediat că cele două probleme sunt conectate, făcând parte din același lanț kinetic, așa că practic avea o singură problemă, nu două.

Ajutând-o pe Yosiry

În timp ce Lucian o evalua pe Yosiry, o doamnă din staff-ul medical pus la dispoziție de organizatori pentru sportivi (probabil fără experiență în lumea sportului), l-a întrebat mirată cum de ajută o atletă din altă echipă? I-a spus că suntem concurenți, nu dușmani.

Cum a ajuns acolo și ce a făcut pentru sportivi, a explicat chiar el, într-un mesaj pentru cititorii Alba24.

”La scurt timp după ce am încheiat colaborarea cu Marius Copil, după un an în jurul lumii în turul ATP, am fost contactat de atletul Rareș Toader, aruncarea greutății (bilă), pentru a-l ajuta, în pregătirea forței specifice cât și pe parte de kinetoterapie, pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, 2020, alături de domnul antrenor de aruncări Sorin Tirichiță.

Vezi și: Lucian Nicolescu, albaiulianul din echipa lui Marius Copil. Ce a scris tenismanul despre el, după meciul cu Federer

La momentul respectiv, Rareș era la Campionatele Internaționale de Atletism ale României și nu putea extinde cotul din cauza unei dureri. Aruncarea bilei ieșea din discuție, iar concursul bătea la ușă… M-am deplasat la competiție, unde am lucrat o singura sesiune împreună.

Următoarea zi durerea dispăruse complet iar Rareș a doborât 3 recorduri din prima aruncare: record personal, record de competiție și record național de categorie.

Ulterior, prin intermediul lui Rareș, când ne antrenam în București la Complexul Lia Manoliu, am ajuns să ajut alți 4 atleți de elită care aveau mici probleme, printre care și Daniela Stanciu, săritor în înălțime.

 

Rezolvând dezechilibrele neuro-musculare ale acestora în cadrul unei singure ședințe, am fost invitat de Daniela Stanciu și antrenorul acesteia, doamna Oana Pantelimonu, să le însoțesc la Campionatul Mondial de Atletism de la Doha. Am acceptat instant, întrucât atletismul este sportul meu preferat.

Deși oficial am ajuns acolo ca antrenor personal, munca mea a fost în mare parte pe latura de terapie neuro-kinetică. Pe lângă Daniela Stanciu, am ajutat și alti atleți români, o atletă columbiană de la triplusalt si doi atleți din lotul cubanez, cu care mă cunoșteam de când am făcut schimb de experiență la Baza Olimpică de Atletism din Cuba, în urmă cu 2 ani.

Alături de Gayle, ajuns campion mondial cu o sritură de 8,69 metri

Cu ocazia aceasta m-am întâlnit cu prietenul și mentorul meu, Profesorul Carlo Buzzichelli, pe care îl menționez frecvent, deoarece datorită lui am făcut saltul de la a antrena sportivi de nivel național, la sportivi de elită mondială.

M-am bucurat în același timp să cunosc antrenori excepționali din alte țări cu care am schimbat păreri despre pregătirea atleților.

Aceasta a fost activitatea mea la mondialele de anul acesta, o experiență extraordinară și le mulțumesc pe această cale Danielei Stanciu și doamnei antrenor Oana Pantelimon pentru oportunitatea oferită de acestea!

Nu în ultimul rând îi sunt dator cu mulțumiri soției, Nicoleta, ne-am dezvoltat profesional împreună, aceasta susținând-mă nemărginit!”


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

AIUD

L-au văzut într-o benzinărie din Aiud cu mulți bani la el. Planul prin care doi tineri au furat din mașina unui bărbat

Publicat

pensii bani

Doi tineri din Aiud au pus la cale un plan, pe care l-au dus la ”bun sfârșit” și au reușit să fure din mașina unui bărbat suma de 5.500 de lei și un pachet de țigări. Aceștia nu au avut mult timp la dispoziție să se bucure de banii furați, deoarece bărbatul păgubit a observat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Polițist al Penitenciarului Arad, găsit ÎMPUȘCAT într-un post de control. Lucra de 20 de ani în sistem

Publicat

penitenciar arad

Un polițist de penitenciare, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împușcat, în noapte de sâmbătă spre duminică, în Postul de Control 2 al unității. Polițistul lucra de 20 de ani în sistemul penitenciar din România.  Potrivit unui comunicat de presă, duminică, 20.10.2019, în jurul orei 0400, un polițist de penitenciare aflat în serviciu, angajat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de jucători de șah vin la Alba Iulia, la Openul Internaţional al României. Programul competiției

Publicat

sah alba iulia

Peste 200 de jucători de șah și pasionați vor participa la cel mai mare festival șahist organizat vreodată la Alba Iulia. Aflat la a 5-a ediţie, Openul Internaţional al României la şah atrage jucători din India, Singapore, Armenia, Belarus, Ucraina, Moldova, Austria, Italia, Portugalia, Serbia, Bulgaria şi România. Numărul participanţilor este mai mare chiar decât la ediţia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Angajări la stat, în Alba. POSTURI la Avocatul Poporului, Salvamont, primării, școli și mai multe instituții publice din județ

Publicat

locuri de munca

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Instituţia Avocatul Poporului – Centrul Zonal Alba – șofer la Domeniul privind prevenirea […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate