Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Antrenorul Lucian Nicolescu din Alba Iulia, la Campionatul Mondial de Atletism de la Doha. Cum a ajuns în elita acestui sport


Publicat

Lucian Nicolescu este un sportiv din Alba Iulia care a ajuns în elita mondială a sportului, ca antrenor de pregătire fizică, instructor și terapeut pentru nume mari ale tenisului și atletismului.

Acesta a fost o bună perioadă în echipa lui Marius Copil, pe care l-a însoțit la nenumărate turnee, iar apoi a ajuns să se reîntâlnească cu lumea atletismului de top.

nicolescu

Recent, Lucian s-a întors acasă de la Campionatul Mondial de Atletism de la Doha. Acolo s-a petrecut un episod care spune multe despre caracterul lui Lucian.

Este episodul cu columbianca Yosiry Urrutia de la proba de triplusalt. Yosiry l-a rugat să o ajute întrucât avea dureri la o gleznă și la umărul opus. Lucian și-a dat seama imediat că cele două probleme sunt conectate, făcând parte din același lanț kinetic, așa că practic avea o singură problemă, nu două.

Ajutând-o pe Yosiry

În timp ce Lucian o evalua pe Yosiry, o doamnă din staff-ul medical pus la dispoziție de organizatori pentru sportivi (probabil fără experiență în lumea sportului), l-a întrebat mirată cum de ajută o atletă din altă echipă? I-a spus că suntem concurenți, nu dușmani.

Cum a ajuns acolo și ce a făcut pentru sportivi, a explicat chiar el, într-un mesaj pentru cititorii Alba24.

”La scurt timp după ce am încheiat colaborarea cu Marius Copil, după un an în jurul lumii în turul ATP, am fost contactat de atletul Rareș Toader, aruncarea greutății (bilă), pentru a-l ajuta, în pregătirea forței specifice cât și pe parte de kinetoterapie, pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, 2020, alături de domnul antrenor de aruncări Sorin Tirichiță.

Vezi și: Lucian Nicolescu, albaiulianul din echipa lui Marius Copil. Ce a scris tenismanul despre el, după meciul cu Federer

La momentul respectiv, Rareș era la Campionatele Internaționale de Atletism ale României și nu putea extinde cotul din cauza unei dureri. Aruncarea bilei ieșea din discuție, iar concursul bătea la ușă… M-am deplasat la competiție, unde am lucrat o singura sesiune împreună.

Următoarea zi durerea dispăruse complet iar Rareș a doborât 3 recorduri din prima aruncare: record personal, record de competiție și record național de categorie.

Ulterior, prin intermediul lui Rareș, când ne antrenam în București la Complexul Lia Manoliu, am ajuns să ajut alți 4 atleți de elită care aveau mici probleme, printre care și Daniela Stanciu, săritor în înălțime.

 

Rezolvând dezechilibrele neuro-musculare ale acestora în cadrul unei singure ședințe, am fost invitat de Daniela Stanciu și antrenorul acesteia, doamna Oana Pantelimonu, să le însoțesc la Campionatul Mondial de Atletism de la Doha. Am acceptat instant, întrucât atletismul este sportul meu preferat.

Deși oficial am ajuns acolo ca antrenor personal, munca mea a fost în mare parte pe latura de terapie neuro-kinetică. Pe lângă Daniela Stanciu, am ajutat și alti atleți români, o atletă columbiană de la triplusalt si doi atleți din lotul cubanez, cu care mă cunoșteam de când am făcut schimb de experiență la Baza Olimpică de Atletism din Cuba, în urmă cu 2 ani.

Alături de Gayle, ajuns campion mondial cu o sritură de 8,69 metri

Cu ocazia aceasta m-am întâlnit cu prietenul și mentorul meu, Profesorul Carlo Buzzichelli, pe care îl menționez frecvent, deoarece datorită lui am făcut saltul de la a antrena sportivi de nivel național, la sportivi de elită mondială.

M-am bucurat în același timp să cunosc antrenori excepționali din alte țări cu care am schimbat păreri despre pregătirea atleților.

Aceasta a fost activitatea mea la mondialele de anul acesta, o experiență extraordinară și le mulțumesc pe această cale Danielei Stanciu și doamnei antrenor Oana Pantelimon pentru oportunitatea oferită de acestea!

Nu în ultimul rând îi sunt dator cu mulțumiri soției, Nicoleta, ne-am dezvoltat profesional împreună, aceasta susținând-mă nemărginit!”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

În ce condiții se pot face petreceri private după 1 iunie. Câte persoane pot participa

Publicat

După data de 1 iunie nu se modifică restricţiile privind adunările private, astfel că la petrecerile care au loc în aer liber pot participa cel mult 16 persoane, iar dacă sunt organizate într-un apartament, pot fi prezente maximum 8 persoane, a declarat vineri ministrul de Interne Marcel Vela.

”Așa cum știți, a fost aceeași condiție și înainte de 1 iunie. Și acum este. La persoanele private, în aer liber, erau 16 persoane, ca număr maxim și în spații închise, în apartamente, maximum 8. Acum a rămas aceeași regulă pentru că nu s-a intervenit nici pe zona de evenimente private și nici pe numărul de participanți”, a declarat Vela, aflat într-o vizită la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I.

Ministrul de Interne a precizat că după data de 15 iunie autorităţile vor discuta cu specialiştii şi vor decide în ce va consta următorul val de relaxări.

De luni, 1 iunie, vor fi deschise terasele şi plajele, iar pentru ieşirea din localităţi nu va mai fi nevoie de declaraţia pe proprie răspundere.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Studiu: Imunitatea se poate dobândi și după forme uşoare de COVID-19

Publicat

Majoritatea pacienţilor afectaţi de o formă minoră de COVID-19 dezvoltă anticorpi, care i-ar putea apoi imuniza pentru mai multe săptămâni împotriva acestei boli, potrivit unui studiu realizat de Institutul Pasteur şi Spitalul Universitar din Strasbourg.

”Ştiam că persoanele care suferă forme severe ale bolii dezvoltă anticorpi în primele 15 zile de la debutul simptomelor. Ştim acum că acest lucru este adevărat şi pentru cei care fac forme minore, chiar dacă nivelurile de anticorpi sunt probabil mai slabe”, a explicat într-un comunicat unul dintre autorii studiului, Arnaud Fontanet, responsabil în cadrul departamentului de Sănătate globală al Institutului Pasteur.

Rezultatele studiului sunt încurajatoare în măsura în care până în prezent nu se cunosc suficiente informaţii în ceea ce priveşte mecanismele imunitare împotriva noului coronavirus în special la persoanele afectate de forme uşoare ale bolii.

”Studiul nostru demonstrează că nivelurile de anticorpi sunt, în cele mai multe dintre cazuri, compatibile cu o protecţie împotriva unei noi infectări cu SRAS-CoV-2, cel puţin până la 40 de zile după debutul simptomelor”, a adăugat Olivier Schwartz, conducătorul departamentului Virusuri şi imunitate din cadrul Institutului Pasteur.

Potrivit acestuia, ”obiectivul este în momentul de faţă evaluarea pe termen lung a persistenţei răspunsului anticorpilor şi a capacităţii acestuia de neutralizare” a virusului.

Studiul, ale cărui rezultate au fost date publicităţii de Institutul Pasteur, a fost realizat pe 160 de pacienţi membri ai personalului medical din două unităţi ale unor spitale universitare din Strasbourg. Toţi participanţii au prezentat forme minore de COVID-19.

Testele serologice (care vizează detectarea ulterioară a semnelor unei infecţii din trecut) au arătat că marea majoritate a acestor persoane (153 sau 159 din 160 în funcţie de tipul testului) a dezvoltat anticorpi în primele 15 zile care au urmat infectării.

Un alt test a fost utilizat pentru a determina dacă aceşti anticorpi au totuşi capacitatea de a neutraliza virusul.

Rezultatul: 28 de zile de la debutul simptomelor, 98% dintre pacienţi dezvoltaseră astfel de ”anticorpi neutralizanţi”.

”Aceste rezultate sunt în acelaşi timp o veste bună pentru viitoarele strategii în domeniul vaccinurilor”, a subliniat Samira Fafi-Kremer, şefa serviciului de virologie al Spitalului Universitar din Strasbourg şi autoare principală a studiului.

Sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Cel mai în vârstă bărbat de pe planetă este un român. Care este secretul longevității lui Dumitru Comănescu

Publicat

Dumitru Comănescu a devenit cel mai în vârstă bărbat de pe planetă, recunoscut de Cartea Recordurilor, după ce britanicul Bob Weighton a decedat joi, 28 mai, la vârsta de 112 ani. 

Românul are 111 ani și 7 luni și s-a născut pe  8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, județul Prahova.

Acesta a fost de profesie inginer agronom iar acum trăiește în București.

Potrivit acestuia, secretul longevității este pentru el dragostea familiei, a soției, fiilor și nepoților.

” Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai inalt nivel! Este incredibil!”, a declarat Dumitru Comănescu Centrului pentru Seniori al Municipiului București, citat de Digi24.ro.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților. Dar mai ales, pentru tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume. Vă multumesc pentru urări și gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate și sper ca dumneavoastră să mă depășiți!”, a adăugat bărbatul.

sursă: Digi24.ro.

sursă foto: Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Accident rutier între Săliștea și Tărtăria: Motociclist în vârstă de 19 ani, rănit după impactul cu un autoturism

Publicat

Un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă a avut loc, vineri seara, pe DJ 705E, între localitățile Săliștea și Tărtăria

UPDATE: ”La data de 29 mai 2020, in jurul orei 19.30, pe DJ 705E, un tână de 19 ani, din localitatea Săliștea, în timp ce conducea o motocicletă, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare in mers față de un autoturism, intrând în coliziune cu acesta. În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale. Atât motociclistul, cât și conducătorul auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetarile sunt continuate”, a precizat Luminița Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Știrea inițială: Potrivit IPJ Alba, în urma impactului motociclistul a suferit leziuni, dar este conștient.

La fața locului se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier.

Foto: arhiva

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate