Connect with us
Publicitate

CUGIR

Antrenorul lui Cosmin Dușa despre sacrificiul acestuia pentru performanță: Noaptea lucra în cazino, ziua se antrena

Publicat

cosmin dusa

Moartea sportivului Cosmin Dușa din Cugir scoate la suprafață adevărul despre sacrificiul pe care luptătorii profesioniști din România îl fac pentru performanță.

Deși încântă privirile și primesc admirația publicului la fiecare lovitură sau procedeu, fie că vorbim despre MMA, kickbox sau alte sporturi de contact, pentru a ajunge ”la vârf” sportivii trebuie sa fie luptători și în viața de zi cu zi, nu numai în ring, iar uneori asta îi poate costa sănătatea sau mai rău, viața. 

Este si cazul lui Cosmin Dușa, care se antrena la Centrul de Arte Marțiale Tengu din Cluj Napoca și pe lângă o serie de victorii în campionatul RXF, acesta urma să debuteze într-una din cele mai puternice promoții din Europa: Eagles Fighting Championship.

Contactat de reporterii de la libertatea.ro, maestrul Levente Laczko, antrenorul principal de la Tengu, a declarat că luptătorul din Cugir lucra noaptea la cazino, iar a doua zi se antrena la intensitate maximă dar, în ultimul timp acesta ar fi acuzat stări de oboseală și chiar ar fi leșinat de două ori în ultimele șase luni. 

”Până ce vom primi rezultatul autopsiei pentru a afla exact cauza decesului, putem să facem noi și 10.000 de scenarii”, a spus tehnicianul. ”Ceea ce e sigur e că elevul nostru a fost găsit sâmbătă dimineață în stare de inconștiență. în camera de hotel. Am chemat Salvarea”, explică Laczko. 

CITEȘTE ȘI: UPDATE: Luptătorul de MMA din Cugir, Cosmin Dușa, a murit la Chișinău. Doliu în lumea sportului de contact

Inițial, s-a crezut că e vorba de o criză de epilepsie, acum se vorbește despre un edem la creier. Sportivul a trecut nenumărate vizite medicale, iar fișa sa era perfectă. 

”Jumătate dintre sportivii mei erau întorși la control din cauza problemelor, Cosmin nu a avut niciodată dificultăți să treacă vizita”

Nouă nu ni s-a plâns niciodată de probleme, se antrena mereu la intensitate maximă. Chiar ne miram: lucra noaptea la cazinou, iar a doua zi era primul la pregătire!

YouTube video

Acum am aflat de la colegul de cameră din cantonament și de la mama lui că acuza stări de oboseală. Mama lui ne-a spus că a leșinat de două ori în ultimele șase luni. Dar a făcut iar controale și nu s-a depistat nimic”, completează antrenorul.

Fratele și părinții lui Dușa sunt încă la Chișinău pentru formalitățile de repatriere a corpului neînsuflețit. ”E durere uriașă și pentru ei, și pentru noi”, a declarat antrenorul Levente Laczko pentru libertatea.ro.

Reamintim că sportivul din Cugir, Cosmin Dușa, a decedat marți dimineață la Chișinău după ce sâmbătă a fost găsit inconștient de către colegii săi. 

 

sursă foto: Facebook, Cosmin Dușa

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax