Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anul 2021 începe cu ploaie de meteoriți. Fenomenul poartă numele de Quadrantide și poate fi observat și din România

Publicat

O ploaie de meteoriți va lumina cerul în acest weekend. Fenomenul poartă numele de Quadrantide și va putea fi observat în noaptea de 2 spre 3 ianuarie 2021.

NASA consideră că acesta va fi un eveniment spectacular și recomandă ca persoanele care vor să îl vadă, să stea culcați pe spate și să dea răgaz ochilor 30 de minute pentru a se putea adapta la întuneric.

Ploaia de meteoriţi va putea fi observată în noaptea dintre 2 şi 3 ianuarie, informează Mediafax.

Astfel, după ce anul 2020 ne-a surprins cu o serie de fenomene celeste importante, precum alinierea excepţională a planetelor Jupiter și Saturn , apariţia cometei Neowise și eclipsa parțială de soare din iunie,  anul 2021 începe în forţă, cu ploaia de meteoriţi Quadrantide.

Aceasta este una dintre cele mai puternice ploi de meteoriți. Specialiștii le recomandă celor care vor o urmărească să stea culcați pe spate și să ofere ochilor aproximativ 30 de minute pentru a se adapta la întuneric.

Important este și ca observatorii să se îmbrace gros, pentru că spectacolul va dura până în zori. Asta, desigur, în cazul în care condiţiile meteo vor asigura vizibilitatea necesară.

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax