Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anul şcolar începe în ALBA cu 154 de unităţi neautorizate sanitar. După controale, doar 20 şi-au depus documentaţiile

Publicat

cj, prefectura, consiliu judetean În urma acţiunilor de control ale echipelor mixte Prefectură-DSP-IŞJ, încă 20 de unităţi şcolare vor obţine autorizaţia sanitară de funcţionare, transmit reprezentanţii Instituţiei Prefectului Alba. La patru zile înainte de începerea anului şcolar, însă, 30 la sută dintre unităţile şcolare nu îndeplinesc condiţiile de activitate, din punct de vedere sanitar.

În perioada 1-10 septembrie, la şcolile din judeţ s-au desfăşurat acţiuni de control derulate de echipe formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean. Au verificat atât condiţiile igienico-sanitare, cât şi documentaţiile, autorizaţiile sanitare, care relevă faptul că şcolile se încadrează în standardele normale de funcţionare din punct de vedere sanitar.

În perioada menţionată au fost verificate un număr de 36 unităţi şcolare. Urmare a acţiunilor de control, 20 unităţi de învăţământ şi–au depus documentaţia necesară în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare.

„Se remarcă astfel că procentul unităţilor şcolare, care vor fi autorizate se va majora, ceea ce reprezintă un lucru îmbucurător şi dătător de speranţe, ca în viitorul apropiat, majoritatea şcolilor de pe raza judeţului nostru să funcţioneze într-un mod corespunzător. Demersurile de obţinere a autorizaţiilor sanitare de funcţionare vor continua şi după începerea anului şcolar, această problemă fiind situată în permanenta atenţie a autorităţilor judeţene şi locale”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

Dintr-un total de 525 unităţi şcolare (licee, şcoli, grădiniţe) din judeţ, în prezent sunt autorizate 371 (70,6%), transmit reprezentanţii Prefecturii Alba.

Rămân încă neautorizate 154 de unităţi şcolare.

Membrii echipelor de control au identificat în primă fază unităţile şcolare neautorizate sanitar sau în curs de autorizare şi au efectuat demersuri împreună cu edilii locali în vederea identificării unor soluţii urgente şi viabile pentru remedierea deficienţelor constatate, mai precizează sursele citate.

Potrivit situaţiei transmise de DSP Alba la începutul acţiunii de verificare, la data respectivă erau autorizate sanitar 369 unităţi. Şcoli neautorizate nu au îndeplinit condiţiile legale, prezentând nereguli majore, cum ar fi alimentarea cu apă, spaţii degradate, grupuri sanitare necomforme.

Din cele 247 de grădiniţe erau autorizate 168, iar din cele 245 de şcoli pentru clasele I- VIII erau autorizate 167 unităţi.

Toate cele 33 de licee şi colegii existente în judeţul Alba sunt autorizate sanitar, la fel şi şcoala postliceală.

Aproximativ 54.000 de elevi sunt aşteptaţi să înceapă din nou şcoala, din 15 septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax