Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Anunţ de intenţie la Ministerul Economiei pentru investitor la „Cupru Min”. Vosganian: Se menţine varianta parteneriatului

Publicat

Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, joi va fi publicat pe site-ul instituţiei anunţ de intenţie pentru demararea procedurii de atragere a investitorilor la “Cupru Min” SA Abrud. Consorţiul Boştină&Asociaţii şi Zamfirescu, Racoti & Asociaţii pregăteşte, în calitate de consultant juridic, tehnic şi financiar, o strategie de atragere a investiţiilor, până în 17 iunie.

Ministrul a explicat că investitorii „ne dau o sumă de bani şi în contul acelor bani le dăm producţia pe o anumită perioadă de timp”. Se menţine ideea ca societatea să nu fie privatizată, să rămână în continuare cu acţionariat de stat, cu parteneriat cu un investitor.
Investitorul partener va fi ales prin negociere, iar consultantul stabileşte suma pentru investiţii, perioada de parteneriat fiind de trei până la cinci ani, stabilită în funcţie de evoluţia preţurilor. Varujan Vosganian a precizat că în prezent sunt şapte companii interesate de “Cupru Min”, însă acestea preferă varianta privatizării.
Ministrul susţine că preţurile pe piaţa cuprului au scăzut în ultima perioadă cu peste 25%.

“Cupru Min” a mai trecut printr-o formă de asociere, în 2007, tot la iniţiativa lui Varujan Vosganian. Este vorba despre contractul cu un consorţiu format din societăţile “Cuprom” SA Bucureşti, “Energo Mineral” SA Baia Mare şi “Ipronef” SA Bucureşti, detinut de oamenii de afaceri Horia Simu şi Horia Pitulea. Contractul a fost încheiat pe 10 ani, pentru o sumă de investit în retehnologizare de 155 milioane de euro, însă investiţia nu a fost realizată.

Sursa: hotnews.ro

Reamintim că luni, 20 mai, conducerea “Cupru Min” a fost schimbată, liberalul Lucian Vasilache fiind înlocuit cu Gheorghe Iordache, fost șef al Min Bucovina SA din Vatra Dornei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax