Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Anunț începere proiect: Schimb de destinație din clădire Primărie și Consiliu Local în centru de zi pentru persoane vârstnice

Publicat

steag UE

Anunț privind începerea proiectului „Schimb de destinație din clădire Primărie și Consiliu Local în centru de zi pentru persoane vârstnice și unități de îngrijire la domiciliu, cu modernizare și mansardare”

Comuna Ciugud, cu sediul în Regiunea de Dezvoltare Centru, comuna Ciugud, sat Ciugud, România, Str. Simion Bran nr. 10, județul Alba, cod poștal 517240, România, derulează, începând cu data de 10.04.2020, proiectul „Schimb de desnație din clădire Primărie și Consiliu Local în centru de zi pentru persoane vârstnice și unități de îngrijire la domiciliu, cu modernizare și mansardare”, în baza contractului de finanțare nr. 5300/10.04.2020.

Proiectul „Schimb de desnație din clădire Primărie și Consiliu Local în centru de zi pentru persoane vârstnice și unități de îngrijire la domiciliu, cu modernizare și mansardare”, cod MySMIS 127881, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către Comuna Ciugud și are o valoare totală de 2.863.526,08 lei, din care 2.588.819,13 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru. Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 10.04.2020 – 30.04.2023.

Obiecvul general al proiectului este prevenirea instuționalizării persoanelor vârstnice (care au împlinit vârsta de 65 de ani) din comuna Ciugud, județul Alba, dezvoltând infrastructura locală de servicii sociale fără componenta rezidențială.

Obiecvele specifice ale proiectului: 

1. Crearea cadrului necesar pentru prevenirea instuționalizării persoanelor vârstnice prin diverse acvități de socializare și implicare civică acvă.

Centrul social nou înființat va avea un rol important în prevenirea instuționalizării vârstnicilor din comuna Ciugud prin serviciile sociale oferite în cadrul centrului. În cadrul centrului social sunt disponibile acvități de socializare și petrecere a mpului liber, inclusiv acvități cultural-arsce, dând as el șansa vârstnicilor să se integreze în societate și să se adapteze mai ușor la noul statut (de pensionari), precum și servicii de îngrijire la domiciliu a persoanelor care au as el de nevoi.

Rezultat aferent: Un centru de zi nou înființat fără componenta rezidențială și o unitate de îngrijire la domiciliu.

Indicator aferent: Beneficiari (vârstnici) de infrastructură socială de zi reabilitată/modernizată /exnsă/ dotată inclusiv de centru de îngrijire la domiciliu 460 persoane /an.

2. Prevenirea excluziunii, izolării și a marginalizării sociale prin implicarea persoanelor vârstnice în viață socială acvă.

Vârstnicii din Ciugud o să beneficieze în cadrul centrului social de servicii sociale desnate lor, de acvități care să-i mențină acvi, având posibilitatea de a se implica în acvități de voluntariat, dar și de a pracca sport, respecv gimnască de întreținere fizică. De asemenea vor beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu, servicii care vor ridica calitatea vieții, inclusiv prin componenta de comunicare aferentă.

Rezultat aferent: Un centru de zi nou înființat fără componenta rezidențială și o unitate de îngrijire la domiciliu.

Indicator aferent: Beneficiari (vârstnici) de infrastructură socială de zi reabilitată/modernizată/ exnsă/ dotată inclusiv de centru de îngrijire la domiciliu 460 persoane/an.

3. Asigurarea și facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități, pe baza de egalitate cu ceilalți cetățeni, la toate serviciile sociale prin mediu construit, infrastructura și transport adecvat cerințelor specifice.

Centrul social va avea rampa pentru persoanele cu dizabilități, facilitând as el accesul persoanelor în scaun cu role.

Rezultat aferent: Un centru de zi nou înființat fără componenta rezidențială și o unitate de îngrijire la domiciliu.

Indicator aferent: Beneficiari (vârstnici) de infrastructura socială de zi reabilitată/ modernizată/exnsă/ dotată inclusiv de centru de îngrijire la domiciliu 20 persoane /an.

Vezi AICI documentul (.PDF)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax