Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Muncii, anunț legat de vârsta de pensionare: Orice român poate ieși la pensie la 70 de ani, dacă vrea

Publicat

p

Orice angajat din România va putea să lucreze, fie în sistemul privat fie în sistemul public, până la vârsta de 70 de ani dacă doreşte. Anunțul legat de vârsta de pensionare a fost făcut vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, vârsta de pensionare nu va fi modificată, însă, în baza unui proiect de act normativ, salariaţii vor avea oportunitatea de a continua să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare, în baza unei cereri depuse la angajator.

Citește și PENSII UE 2021: Ce trebuie să faci pentru a cumula pensia, dacă ai lucrat în mai multe țări din UE. Documente, condiții, sfaturi

Bugetarii nu vor putea cumula pensia cu salariul

Ministrul Muncii a făcut precizarea că persoanele care vor lucra în sistemul public nu vor putea cumula pensia cu salariul.

„Proiectul în sine de cumul pensie-salariu la stat are trei principii de bază. Cel mai important principiu este că un angajat în sistemul public sau un angajat în general va avea o oportunitate creată prin această lege de a opta, dacă vrea, să muncească până la 70 de ani.

Vârsta de pensionare rămâne aceeaşi, însă creăm această oportunitate de a lucra, printr-o simplă hârtie înregistrată, ca o opţiune exprimată în scris, până la 70 de ani.

De asemenea, tot ca o oportunitate, cei care sunt astăzi în pensie şi vor să se reangajeze după vârsta de pensionare să poată să o facă, fără nicio problemă sau, dacă optează să se reangajeze, dar peste un an constată că nu îi mai place, nu vrea, nu poate, să poată să se pensioneze din nou. În materie de relaţie pensionar – sistem de ocupare vrem să existe această flexibilitate şi deschidere, până la urmă.

Dacă îţi place şi vrei să munceşti, să poţi să o faci, iar statul să nu intervină, să nu te blocheze. Al treilea principiu este cel al cumulului pensie cu salariul la stat prin care cei care optează să lucreze la stat să nu poată să aibă şi pensie de la stat, dar, atenţie, se referă doar la sistemul public”, a afirmat Raluca Turcan.

Sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Covaci Doru

    sâmbătă, 06.03.2021 at 16:58

    Eu zic sa lucram până decedam așa nu o sa mai trebuiască să ne dați pensie,aveți voi destui care ies la pensie la 46;48 de ani și trebuie să le plătiți pensia cel puțin 25-30 de ani.

  2. geo

    sâmbătă, 06.03.2021 at 18:57

    Da mai nu vrei cumva sa iei pensie sa muncesti sa iei salar sa mai iei o pensie sa te incadrezi iarasi ma voi santeti mai rau ca in filmele cu prosti luati o natie drept tembeli ai iesit la pensie stai acasa beneficeaza de ea angajezi un somer nu e calificat il califici si punct ai un angajat pe postul respectiv piana unde poate merge nesimtirea umana alti iau pensie si salar si altii merg afara sa poate castiga painea de zi cu zi , vrei pensie stai in pensie esti apt de munca muncesti si ti se cunoaste la pensie si renunti la servici optional pentru pensie asa faceti diferentierea intre clasele sociale normal ca pentru un pensionar este mai rentalbil sa ia o pensie de 3000 de lei si un salar de 2500 gindestete la nivelul de competitvitate al unui tanar angajat care trebuie sa porneasca in viata pe 2000 fata de pensinarul ce baga in buzunar din start 5500

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax