Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Apa CTTA: Problemele de alimentare cu apă la Abrud vor dispărea în următorii ani. Detalii despre investiţia la sursa de apă de la Mihoești

Publicat

bazin mihoiestiÎn următorii ani, problemele în alimentarea cu apă potabilă a locuitorilor din Abrud vor dispărea. Sau cel puțin așa asigură reprezentanții Apa CTTA, potrivit cărora în Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020 este prevăzută extinderea rețelelor de distribuție a apei potabile în localitate. Directorul general APA CTTA SA Alba, Viorel Lazăr, a precizat că sursa de la Mihoești este singura care poate rezolva problemele de alimentare cu apă în perioadele de secetă.

Alimentarea cu apă de la Abrud, pe vremuri, se făcea din sursa de la Mihoești și din sursa de la Buninginea. Aceasta din urmă a fost reabilitată, dar tratează între 10 și 15 litri pe secundă.

”Cam văd că din trei în trei ani apare seceta asta puternică, care ne-a adus în imposibilitatea de a furniza apă 24 din 24 la Abrud. Am ajuns că programul a fost de 8 ore pe zi. Am avut probleme acum trei ani, când am dat și o oră pe zi”, a transmis directorul general al APA CTTA SA Alba, Viorel Lazăr.

Potrivit lui Lazăr, pentru a furniza apă în Abrud, în acest an au fost săpate gropi în râurile în Buninginea, în Cernița și în Ciuruleasa, în care au fost puse pompe submersibile ce au pompat apa, cât se aduna, în stația de tratare.

”De exemplu, am pompat de la 2 kilometri și jumătate, de la Ciuruleasa, în stația de tratare. În perioada imediată de oprire a apei, oamenii știau și își luau apă în căzi. Când dădeam din nou drumul la apă, oamenii aruncau apa, deși o plăteau, și luau alta proaspătă. Nu am avut cum să îi facem să înțeleagă că nu e bine ce fac”, a declarat Viorel Lazăr.

Directorul APA CTTA SA Alba a spus că reţeaua de alimentare cu apă de la Mihoești a fost distrusă.

”Fiind mult mai scumpă ca și preț, organele locale au renunțat la ea. Oamenii au furat vanele din cămine, le-au dus la fier vechi. Au scos conducta pe câte 50 – 100 de metri dacă trecea prin proprietatea lor și au dus-o la fier vechi”, a ținut să sublinieze Lazăr.

Singura rezolvare a alimentării permanente 24 din 24 cu apă în Abrud este, potrivit directorului APA CTTA SA Alba, sursa de la Mihoești. Lucrarea este prinsă în programul 2014 – 2020, ”fiindcă sursele APA CTTA SA Alba au scăzut de la an la an datorită punerii în funcțiune a stațiilor de epurare”.

Citește și APA CTTA Alba: Ce investiţii se vor face în următorii şase ani, la infrastructura de apă din judeţ. Situaţia lucrărilor finalizate

”Nu am avut niciun succes politic, oricât m-am rugat eu de toți deputații și de toată lumea să avem o intrare la domnul Dragnea, că el era atunci cu banii, și să dea cam 1 milion de euro – era refacerea alimentării cu apă de la Mihoești și se elimina această problemă. Trebui să înțeleagă și abrudenii că nu se rezolvă problema în perioadele de secetă, pentru că numai atunci sunt probleme. Anul acesta a fost o săptămână, acum trei ani am avut două luni jumătate”, a mai transmis Viorel Lazăr.

Acesta a dat asigurări că, prin POIM 2014 – 2020, această problemă cu care se confruntă abrudenii se va rezolva pentru totdeauna.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax