Connect with us
Publicitate

AIUD

Apa unui izvor din Rimetea ar fi contaminată. Anchetă DSP Alba după ce mai mulți turiști au avut simptome de enterocolită

Publicat

Apa unui izvor din satul Rimetea, locație preferată de mulți turiști din Alba și din țară, ar fi contaminată. DSP Alba a primit o sesizare în acest sens și face anchetă epidemiologică.

Deocamdată, au fost sesizate circa opt cazuri de persoane care au avut simptome de gastroenterocolită după ce au băut apă de la acest izvor.

Vor fi luate probe din apa izvorului și se vor lua măsurile legale, dacă se confirmă contaminarea apei, inclusiv interzicerea consumului de către populație, potrivit DSP Alba.

”Pentru cine merge prin Rimetea – se pare că izvorul mare din centru este contaminat, mai multe persoane care am băut din el weekend-ul trecut, din mai multe grupuri, am contactat diverse forme de gastroenterocolită”, a scris un bărbat pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Primăria Rimetea, amendată cu 40.000 de lei de DSP Alba. Nu avea autorizație sanitară pentru rețeaua de apă potabilă

Altă persoană confirmă ”Am băut weekend-ul trecut de acolo. 5 persoane din grupul de 6 cu care am fost și care au băut, am avut probleme urâte”.

sursă foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax