Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

APEL: Iannis, un băiețel bolnav din Alba, are nevoie de ajutorul tău, pentru o operație în Spania. S-a strâns o parte din sumă

Publicat

Iannis Darian Budușan, un băiețel de 12 ani, din Sebeș, mai are nevoie de 8.000 de euro pentru a putea fi operat la un spital din Barcelona. Operația aceasta, făcută la vârsta pe care o are acum băiețelul, l-ar scuti de multe operații mai grele în viitor și l-ar ajuta să se dezvolte normal. 

Familia acestuia a reușit să strângă 12.000 de euro (din 20.000 cât reprezintă costurile totale) de la cei care vor să îl ajute pe copil să ducă o viață cât mai normală.

După ce Alba24 a semnalat cazul, foarte mulți oameni au reacționat.

A reacționat inclusiv o instituție publică: Primăria Sebeș, orașul lui Iannis.

Printr-o dispoziție a primarului Dorin Nistor, familia lui Iannis a primit un ajutor de 20.000 de lei (4.000 de euro) din fondul de urgență al instituției.

Băiatul trebuie să plece în Spania la începutul lunii iulie, astfel încât, cine vrea și poate să dea o mână de ajutor, este rugat să o facă rapid. Orice donație, cât de mică, poate face diferența.

Ca de fiecare dată, înainte de a-l face public, Alba24 a verificat cazul. 

Suferința lui Iannis a început la 4 ani

Coșmarul lui Iannis Darian Budușan, din Sebeș, a început la 4 ani, când a suferit un accident vascular cerebral, extrem de rar la această vârstă.

Potrivit tatălui său, băiețelul a stat o lună de zile în comă, a suferit o operație la spitalul pentru copii din Târgu Mureș, apoi, o altă operație, pentru reconstrucția craniului dintr-un coral marin, în 2016, la un spital specializat din Barcelona, Spania.

Este vorba despre un țesut viu care se dezvoltă odată cu evoluția în vârstă a băiatului.

Povestea completă a lui Iannis și explicații despre importanța operației de la Barcelona găsiți AICI

Diagnosticul lui Iannis: semipareză spastică st. post AVC, Epilepsie simptomatică, pareză facială de tip central stâng, deficit funcțional sever, tulburare de afecțiune și comportament, Trombofilie, Scolioză.

Cel mai important: Părinții nu renunță la speranță

Părinții, care îl iubesc enorm pe Iannis, nu au renunțat la speranță. Asta în ciuda faptului că, de multe ori, au simțit că rămân fără resurse. Tatăl a muncit și muncește în continuare mult, însă costurile operației le-au depășit posibilitățile.

Iannis este elev în clasa a V-a la o școală din Sebeș și încercă din răsputeri, sprijinit de familie, să ducă o viață cât mai normală. Costurile lunare cu îngrijirea lui ajung la aproximativ 1.000 de euro.

Acum, pentru Iannis se întrevede o nouă speranță: o operație la spitalul din Barcelona, care ar rezolva o problemă mare. Făcută la această vârstă, operația l-ar scuti pe băiețel de alte operații mai grele în viitor și l-ar ajuta să se dezvolte în continuare.

Familia a pregătit toată documentația pentru spital. Dacă va reuși să strângă banii, copilul ar trebui să fie în Barcelona în iulie, cel târziu.

Acolo ar urma să suporte două intervenții: una pentru lungirea osului piciorului stâng iar cea de a două pentru ligamentoplastia mâinii stângi, operații realizabile doar la Barcelona.

Cum îl puteți ajuta pe Iannis

Tatăl copilului a înființat o asociație.

Îl puteți ajuta pe Iannis, donând aici:

Asociatia Life Can Bloom Again, Banca Transilvania,

cont RON: RO82 BTRL RONC RT03 9337 7801;

cont EURO: RO32 BTRL EURC RT03 9337 7801.

Persoană de contact: Liviu Budușan: 0745 967812 (poate primi orice sumă, cât de mică, cu ajutorul BT Pay).

Foto: familia Budușan

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax