Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Apel la primarii din Alba să depună proiecte pentru modernizarea școlilor. Mihnea Costoiu: „Sunt disponibili 200 de milioane de euro”

Publicat

Până în 16 mai, primarii pot să depună cereri de finanțare la Guvern pentru modernizarea școlilor. Acesta este apelul ministrului delegat pentru Învățământul Superior, Mihnea Costoiu, prezent la Alba Iulia într-o conerință de presă a PSD Alba. Acesta a precizat că peste 500 de școli din România vor beneficia în acest an de fonduri pentru lucrări de reabilitare și modernizare. De asemenea, aproximativ 600 de microbuze școlare vor fi achiziționate pentru unitățile din învățământul preuniversitar. Potrivit ministrului, județul Alba se va afla printre primii beneficiari ai fondurilor.

Citeşte şi: Aproape 30 de microbuze noi pentru școlile din județ. Ministrul Mihnea Costoiu: „Toate solicitările venite din Alba vor fi onorate”

Pentru a beneficia de fonduri pentru modernizarea școlilor, primarii trebuie să depună proiecte la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice până cel târziu în 16 mai.

În acest an, pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale preuniversitare ca urmare a realocărilor de la POS Transport și POS Mediu, a fost alocată suma de 200 milioane de euro pentru școli. „Aceasta este cea mai mare alocare financiară pentru sistemul educațional din ultimii ani”, a spus ministrul Mihnea Costoiu.

Potrivit ministrului, până în prezent, primari din mai multe localități din Alba au făcut solicitări de fonduri la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru infrastructura educațională și nu numai. Este vorba de primarii din Almașu Mare, Blaj, Arieșeni, Jidvei, Bistra, Sohodol. Lista celor care vor beneficia de fonduri va fi completată în funcție de proiectele care vor fi depuse în următoarea perioadă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. POPA Jana

    sâmbătă, 15.03.2014 at 14:58

    INTERESUL PENTRU PROIECTE ESTE AL CADRELOR DIDACTICE, CUNOSC CEL MAI BINE CARE SUNT NEVOILE SCOLII IN CARE EI PROFESEAZA!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax