Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aplicația Zoom: Ce este, cum funcționează și cum poate fi folosită pentru școala online. Scurt ghid al utilizatorului


Publicat

Zoom pentru cursuri online: Cum funcționează, ce este și cum poate fi folosită aplicația Zoom, în contextul începerii anului școlar, sunt câteva întrebări pe care și le pun atât profesorii, cât și elevii.

În 2020, Zoom a devenit una dintre cele mai importante aplicații software de conferințe video din lume, în contextul epidemiei mondiale de coronavirus, a telemuncii și a școlii online.

Aplicația permite interacțiunea cu colegii de muncă atunci când întâlnirile în persoană nu sunt posibile și a înregistrat un mare succes și pentru evenimentele sociale.

Este în același timp utilă și pentru școala online. Zoom a devenit un instrument esențial pentru echipele care doresc să păstreze legătura și să-și continue fluxul zilnic de lucru, cu întreruperi minime.

Pe scurt, Zoom este un serviciu de videoconferință bazat pe cloud, care poate fi utilizat fie prin video, fie numai audio sau ambele și permite înregistrarea acelor sesiuni pentru a putea fi vizualizate ulterior.

Date recente arată că aproximativ 300 de milioane de oameni utilizează zilnic această aplicație Zoom.

Pentru o conferință prin zoom este nevoie de o cameră web sau a un telefon ineligent.

Odată cu începerea școlii, aplicația oferă și posibilități de training pentru utilizatori.

Cum funcționează Zoom?

Zoom permite sesiuni de chat individuale care pot deveni apeluri de grup, sesiuni de instruire și seminarii web pentru audiențe interne și externe și întâlniri video globale cu până la 1.000 de participanți și până la 49 de videoclipuri pe ecran.

Nivelul gratuit permite întâlniri individuale nelimitate, dar limitează sesiunile de grup la 40 de minute și 100 de participanți.

Zoom oferă patru niveluri de taxare (fără a include un abonament Zoom Room):

Zoom gratuit: acest nivel este gratuit. Se pot organiza un număr nelimitat de întâlniri. Întâlnirile de grup cu participanți multipli sunt limitate la 40 de minute, iar întâlnirile nu pot fi înregistrate.

Zoom Pro, Zoom Business sunt variante pentru care se percep costuri suplimentare. Camera Zoom este o aplicație opțională.

Pentru ca cineva să se alăture unei ședințe Zoom, trebuie să îi cunoască ID-ul și parola, pe care le primește de la gazda conferinței. Invitația trebuie să conțină un link sau un ID și o parolă pentru ședința Zoom.

Poți să intri într-o conferință Zoom fără a te conecta la contul tău de Zoom sau chiar fără să ai un cont Zoom. Poți face acest lucru din aplicația Zoom pe PC-ul sau dispozitivul tău mobil, dar trebuie mai întâi să instalezi aplicația. Este posibil să intri într-o conferință Zoom și dintr-un browser web, fără a instala aplicația, dar trebuie să ai un cont Zoom pentru a o putea face.

Care este diferența dintre Zoom-ul plătit și cel gratuit?

Există câteva diferențe între planurile Zoom plătite și gratuite care merită remarcate.

Zoom Gratuit

Puteți descărca aplicația Zoom de pe computer sau telefon și vă puteți alătura oricărei întâlniri cu un ID de întâlnire furnizat. Puteți alege să dezactivați și sunetul sau videoclipul înainte de a vă alătura. Puteți chiar să vă creați contul Zoom gratuit, cum ar fi prin conectarea contului dvs. Google, și de acolo puteți crea o nouă întâlnire, programați una, vă puteți alătura unei întâlniri, puteți partaja un ecran, puteți adăuga contacte etc.

Rețineți că puteți fi conectat la Zoom numai pe un computer, o tabletă sau un telefon, pe rând. Dacă vă conectați la un dispozitiv suplimentar în timp ce sunteți conectat la un alt dispozitiv de același tip, veți fi deconectat automat pe primul dispozitiv.

Zoom Cu plată

Puteți să vă înregistrați și să descărcați Zoom pe computer utilizând e-mailul de serviciu, dacă administratorul de sistem are un cont Pro, Business sau Enterprise. Apoi, veți dori să sincronizați Zoom cu calendarul dvs., astfel încât să puteți programa întâlniri Zoom și să invitați participanții la distanță să se alăture.

Dacă configurați o cameră Zoom, veți avea nevoie de un computer pentru a sincroniza și rula Zoom Meetings și o tabletă pentru ca participanții să lanseze Zoom Meetings.

De asemenea, veți avea nevoie de un microfon, cameră și difuzor, cel puțin un monitor HDTV pentru a afișa participanții la întâlnire la distanță și un cablu HDMI pentru a partaja ecranele computerului pe un ecran, precum și un cablu de internet pentru conexiunea dvs.

De asemenea, va trebui să descărcați „Zoom Rooms for Conference Room” pe computerul din cameră și „Zoom Room Controller” pentru tableta din sala de ședințe.

Apoi, puteți sincroniza aceste camere cu calendarul partajat al companiei dvs., astfel încât angajații să poată vedea ce săli de întâlnire sunt disponibile.

Surse: digitalcitizen.ro, www.pocket-lint.com, zoom.usȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Captură impresionantă de droguri a procurorilor DIICOT Alba Iulia: Cocaină în valoare de 80.000 de euro, în urma unui flagrant

Publicat

droguri

Procurorii Serviciului Teritorial DIICOT Alba Iulia au făcut o captură impresionantă de droguri în valoare de aproximativ 80.000 de euro. 

Potrivit surselor juridice alba24.ro, în urma unui flagrant realizat de procurorii DIICOT și forțe de intervenții, în urmă cu câteva zile, asupra unui bărbat au fost găsite aproape 800 de grame de cocaină.

Prețul de vânzare pe stradă al unui gram de cocaină se ridică și la 100 de euro.

Bărbatul asupra cărora au fost găsite drogurile a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată de magistrații Tribunalului Alba, la propunerea procurorilor DIICOT.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vrea reluarea proiectului de regionalizare a României: ”Se vorbea de acei guvernatori pe zone”

Publicat

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că intenționează reluarea proiectului de regionalizare a României, într-o viitoare guvernare social-democrată.

În opinia sa, aceasta ar presupune reforma administrativ-teritorială a României.

„Îmi aduc aminte în programul de regionalizare când se vorbea de acei guvernatori pe zone, pe sistemul francez, de fapt asta era ideea principală, ca în aceleaşi zone să nu existe diferenţe majore de dezvoltare.

Şi cred că nu ar fi rău ca într-o viitoare guvernare să reîncepem acea discuţie care a fost implementată în Polonia şi a avut un randament foarte bun”, a declarat Ciolacu în Hunedoara.

Un proiect vechi, îngropat între timp de politicieni, se vorbea despre opt regiuni, păstrând în același timp judeţele. Tot atunci se vorbea și despre parlamente regionale și de păstrarea celei mai mari părți a banilor din taxe și impozite în zonele în care au fos colectaţi.

Actuala împărțire a României datează din 1968, iar datele financiare arată că cele mai multe dintre cele 3.000 de comune și orașe mici sunt falimentare, neputând să-și acopere costurile de funcționare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

METEO: Temperaturi de vară în județul Alba, sâmbătă și duminică. Timp frumos pentru o ieșire în natură cu prietenii

Publicat

soare

Vreme frumoasă în județul Alba, la acest sfârșit de săptămână. Temperaturile maxime vor ajunge la 26 de grade Celsius, atât sâmbătă, cât și duminică. 

Meteorologii spun că acesta nu va fi ultimul weekend care mai amintește de vară. Temperaturile ridicate se vor menține în județ până la începutul lunii octombrie (cu valori de peste 23 de grade în cursul zilei).

Sâmbătă și duminică va fi o vreme perfectă pentru ieșit în natură, nu departe de casă.

Sâmbătă, vremea va fi una de vară, cu temperaturi de peste 21, până la 26 de grade Celsius. Vântul va sufla slab, nedepășind la rafală 7 kilometri pe oră.

Sâmbătă noaptea, temperatura va înregistra o medie de 13 grade Celsius. Tot noaptea, nu sunt excluse câteva averse de ploaie însoțite de descărcări electrice.

Duminică, temperatura maximă în județ va fi de 25 de grade Celsius. Vântul va sufla la rafală cu până la 15 kilometri pe oră.

În cursul nopții de duminică, temperatura medie în județ va scădea pânș la 8 grade Celsius.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Adio TikTok în SUA. Aplicația chinezească va fi interzisă începând de duminică din motive de siguranță națională

Publicat

Descărcarea aplicației video TikTok și a mesageriei WeChat va fi interzisă în Statele Unite începând de duminică, a anunțat vineri Departamentul de Comerț al SUA.

Administrația Trump a afirmat că acțiunea este necesară pentru „a apăra interesele de securitate națională ale Statelor Unite”.

În luna august președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv care stipula că aplicațiile vor fi interzisă dacă aceastea nu vor fi vândută, afirmând că Partidul Comunist Chinez folosește datele colectate prin intermediul lor pentru „a amenința securitatea națională, politica externă și economia Statelor Unite”, scriu jurnaliștii de la Hotnews.ro.

„Măsura de azi arată încă odată că președintele Trump va face tot ce îi stă în putere pentru a ne garanta securitatea națională și proteja americanii de amenințările Partidului Comunist Chinez”, a afirmat într-un comunicat secretarul american al comerțului, Wilbur Ross, adăugând că „la cererea președintelui am luat măsuri semnificative pentru a combate colectarea malițioasă a datelor personale ale cetățenilor americani în același timp cu promovarea valorilor noastre naționale, normelor bazate pe reguli democratice și impunerea agresivă a legilor și reglementărilor SUA”.

Interdicția va intra în vigoare de duminică, 20 septembrie, și va interzice descărcarea TikTok și WeChat din magazinele de aplicații.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate