Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Aplicaţie unică de control a agenților economici: Statul vrea să evite suprapunerea organelor de control la aceeași firmă

Publicat

Aplicaţie unică de control a agenților economici: statul vrea să evite suprapunerea organelor de control, atunci când se duc să verifice un agent economic. 

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID), împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), lucrează la această aplicaţie unică de control.

Informația a fost făcută publică miercuri de ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, citat de Agerpres.

Aplicaţie unică de control a agenților economici: ce nu recunoaște ministrul

„Lucrăm la designul unei aplicaţii unice de control a instituţiilor statului român, împreună cu cei de la ANPC, în care ne dorim să nu mai avem acea suprapunere a organelor de control când se duc să verifice – poate chiar trei-patru instituţii – pe acelaşi agent economic într-o singură zi, poate chiar pe aceeaşi speţă.

Nu că s-ar fi întâmplat aşa ceva vreodată în România, dar doar spun preventiv acest acest lucru.

În contextul în care va fi totul jurnalizat, totul va fi interoperabil, atât între cei de la Poliţia Locală, ANAF, DSV, ANSVSA, ANPC într-o formă în care vor putea să vadă toţi inspectorii că în urmă cu două zile a fost o altă autoritate publică, care a verificat fix acelaşi lucru.

Şi din acest punct de vedere mi-aş dori foarte tare să fim parteneri, pe lângă Ministerul Finanţelor, pe lângă organele de control, şi cu companiile.

După ce vom face acest demers, este evident că totul va fi transparent şi nu va mai putea să vină cineva şi a doua zi şi a treia zi tot pe aceeaşi speţă să te amendeze.

Totul va fi jurnalizat în această formă”, a explicat Ivan, la o masă rotundă pe tema soluţiilor digitale pentru combaterea economiei informale din România.

Vezi și Noile măsuri fiscale din 2024. Modificările pentru microîntreprinderi și firme mari. Ordonanța, publicată în Monitorul Oficial

El a precizat că acum se caută o sursă de finanţare pentru această aplicaţie.

„Deja avem făcut designul împreună cu colegii de la ANPC şi căutăm o sursă de finanţare pentru această aplicaţie”, a adăugat Ivan.

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în colaborare cu Visa, a organizat, miercuri, o masă rotundă pe tema soluţiilor digitale pentru combaterea economiei informale din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax