Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

APM Alba: Calitatea aerului în Sebeș, Lancrăm și alte localități, în parametri normali. Ce poluanți au fost măsurați

Publicat

apm

Calitatea aerului, în Sebeș, Lancrăm, Pianu de Sus și Crăciunelu de Jos, se încadrează vineri, în limitele prevăzute de lege, au transmis reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Alba (APM). 

Aceștia au măsurat în fiecare locație poluanții: formaldehidă, benzen, metanol, monoxid de carbon, amoniac, dioxid de azot și dioxid de sulf și au observat că valorile nu au depășit limitele. 

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Alba au mai transmis că săptămânal vor efectua măsurători pentru determinarea calității aerului în localitățile din județ.

Redăm integral comunicatul transmis vineri, 26 februarie, de APM Alba:

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a efectuat măsurători suplimentare în vederea determinării calității aerului în județul Alba, în luna februarie 2021, în patru puncte. Acestea au fost: localitatea Pianu de Sus, pe strada Bisericii, municipiul Sebeș – Lancrăm, pe strada Veche, municipiul Sebeș, pe strada Vânători și localitatea Crăciunelu de Jos, pe strada Câmpului.

În fiecare locație au fost măsurați poluanții: formaldehidă, benzen, metanol, monoxid de carbon, amoniac, dioxid de azot și dioxid de sulf.

Valorile concentrațiilor poluanților măsurați s-au încadrat în limitele prevăzute de Anexa 3 a Legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și STAS 12574 – Aer din zonele protejate – Condiții de calitate.

Determinările au fost realizate cu analizorul mobil, pe probe de 30 minute, respectiv o oră.

APM Alba va continua efectuarea de măsurători pentru determinarea calității aerului atât în Sebeș, cât și în alte localități ale județului”, au transmis reprezentații APM Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax