Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Aproape 300 de câini fără stăpân au fost ridicați de pe străzile din Alba Iulia, în 2021. Câți au fost adoptați

Publicat

Aproape 300 de câini au fost preluați de pe domeniul public, în Alba Iulia, în anul 2021, transmite viceprimarul Marius Filimon. Dintre cei 289 de câini care au fost luați de pe stradă, sau de la cetățeni care nu îi mai întrețineau sau îi țineau în condiții improprii, 228 au fost adoptați sau revendicați de către stăpânii care i-au pierdut. 

Câinii au fost duși la adăpostul pentru cățeii fără stăpâni din Alba Iulia și nici unul nu a fost euatnasiat, cu excepția celor care erau grav bonavi, a mai transmis Filimon. 

În continuare câinii fără stăpân reprezintă o mare problemă la Alba Iulia, sau în alte orașe din țară.

”Una dintre problemele actuale ale orașelor o reprezintă câinii fără stăpân. Primăria Alba Iulia deține Adăpostul public pentru câini fără stăpân aflat pe str. Rogozului nr. 40. Pe parcursul anului 2021 au fost preluați un număr de 289 câini de pe domeniul public sau de la cetățeni aflați în imposibilitatea de a-i mai întreține.

Chiar dacă legea permite acest lucru, niciun câine aflat în adăpostul primăriei nu a fost eutanasiat, cu excepția cazurilor medicale.

Un număr de 228 de câini au fost adoptați și revendicați în anul 2021. Practic, aproape 80% dintre cățeii capturați și-au găsit sau și-au regăsit căminul.

Acest lucru a fost posibil prin parteneriatul excelent pe care îl avem cu asociațiile de protecție a animalelor, Prietenii lui Azor și Arche Noah Transilvania. Împreună am organizat campania de sterilizare a căinilor cu stăpân în cadrul căreia au fost sterilizați un număr de 217 câini.

Trebuie să amintesc și campania de promovare a adopțiilor din cadrul Târgului Apulum Agraria. În anul 2021 au fost făcute, de către ONG-uri, societăți comerciale sau persoane fizice, donații de peste 11 tone de hrană pentru animale și 2,8 tone de subproduse destinate hrănirii câinilor.

Principalele cauze ale prezenței câinilor pe domeniul public sunt: nesupravegherea care duce la înmulțirea necontrolată, abandonul de către proprietari, nerespectarea legislației privind microciparea, înregistrarea sau sterilizarea câinilor”, a scris Marius Filimon pe Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 21.01.2022 at 15:59

    Câţi au fost amendaţi pentru abandon ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax