Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 60 de incendii de vegetație în Alba, în trei zile. O casă și peste 130 de hectare de teren afectate. Amenzi și atenționări

Publicat

Sute de pompieri, voluntari SVSU, personal silvic și cetățeni s-au mobilizat în weekend pentru stingerea incendiilor de vegetație și pădure din județul Alba. Au ars peste 130 de hectare de teren și o locuință. Au fost date și amenzi, în valoare totală de 10.000 de lei. ISU Alba atenționează privind pericolul acestor incendii.

Potrivit ISU Alba, 57 de incendii de vegetație uscată și litieră de pădure au necesitat intervenția pompierilor militari ai ISU Alba în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență pentru localizarea și stingerea acestora, în perioada 25-28 martie, ora 8.00, pe raza județului.

Au fost afectate:

  • 122 ha vegetație uscată
  • 15 ha litiera de padure
  • 13 brazi ornamentali
  • 1 locuință

De asemenea, au fost efectuate 48 misiuni de recunoaștere în teren și prevenire a incendiilor de vegetație uscată și litieră de pădure.

În aceste misiuni au fost angrenați peste 230 de pompieri militari cât și personal al Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, personal apartinând Ocolului Silvic și inclusiv cetățeni din apropierea zonelor afectate.

Totodată, personalul din cadrul Inspecției de Prevenire în cooperare cu personal al IPJ Alba și IJJ Alba s-au deplasat în teren pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile legale în ceea ce privește arderea miriștilor și a resturilor vegetale.

Până luni dimineața au fost aplicate amenzi contravenționale în cuantum total de 10.000 lei pentru arderea resturilor vegetale fără luarea masurilor împotriva  propagării focului la vecinătăți, în baza art. 1, alin. (3), lit. ,,r” din HG nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor.

Atenționarea ISU Alba

”Facem din nou apel cetățeni să renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere!

Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol culturile agricole din apropiere, locuințele și chiar viețile oamenilor. De asemenea, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav traficul rutier!”

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax