Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 6000 de români au votat petiţia prin care cetățenii apți pentru muncă nu mai primesc ajutor social

Publicat

cetateni, oameni, strada

Deputatul PNL de Alba Florin Roman transmite că aproape 6000 de români au votat deja petiţia privind proiectul prin care cetăţenii apţi de muncă nu vor mai primi ajutor social de la stat sub forma venitului minim garantat. Le-a solicitat colegilor parlamentari de la PSD şi ALDE să “se alăture acestui demers benefic pentru stimularea muncii și a reinserției profesionale” şi să voteze proiectul.

“În calitate de parlamentar liberal, am inițiat și depus în Parlamentul României, anul trecut, în luna mai, o propunere legislativă care are ca obiect de reglementare modificarea art.15 alin.(7) din Legea nr.416/2001, prin care se preconizează încetarea dreptului la ajutorul social în situaţia în care persoanele care beneficiază de acest drept refuză un loc de muncă sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională.

În prezent, legislația în vigoare dă dreptul acestor persoane să refuze de 3 ori ocuparea unui loc de muncă, iar din practică se poate lesne constata faptul că majoritatea celor care primesc acest tip de venit minim garantat, sub formă de ajutor social, refuză să meargă la muncă, chiar dacă li se oferă acest prilej în repetate rânduri, preferând să stea acasă pe banii statului.

Conform datelor statistice prezentate pe site-ul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, la nivelul lunii decembrie 2017 au beneficiat de ajutor social (venit minim garantat) 220.207 de persoane, iar plățile făcute au fost în total de 60.885.689 lei.

Paradoxal, în România există, pe de o parte, sute de mii de asistați sociali în fiecare lună, iar pe de altă parte, angajatorii din România au o problemă din ce în ce mai mare legată de faptul că nu mai gasesc forța de muncă necesară în cele mai multe județe din țară. Oare care este explicația acestui paradox?! Nu cumva unii s-au cam învățat cu lenea pentru că sunt plătiți oricum ca să stea degeaba, iar PSD i-a cam obișnuit să-i plătească, întreținând astfel un cerc vicios fără nicio perspectivă bună?!

Am considerat că această modificare a legislației este absolut necesară, și anume de a sista acordarea ajutoarelor sociale celor care refuză un loc de muncă de prima dată, deoarece mass-media a prezentat de foarte multe ori cazuri în care cei care primesc ajutoare sociale cheltuie toți banii respectivi prin cârciumi sau unii dintre acești beneficiari coboară din mașini de lux atunci când merg să-și încaseze ajutoarele respective, iar acest lucru demonstrează foarte limpede că, în realitate, aceștia au alte venituri mult mai consistente, iar statul îi plătește în continuare! Sau, sunt cazuri  și mai tragice, în care unii beneficiari de ajutoare sociale nu își lasă copiii să meargă la școală sau chiar să ajungă beneficiari ai unor burse, pentru a nu-și pierde ei ajutoarele sociale!

De aceea cred că, în condițiile în care Constituția garantează dreptul la învățătură al fiecărui copil român, statul român ar trebui să pună definitiv capăt unor astfel de practici ale unor părinți inconștienți și abuzivi și să-i oblige să-și lase copii la școală pentru a putea primi respectivul ajutor social!

Deci, prin această inițiativă, PNL a făcut un prim pas legislativ pentru a stimula munca și nu lenea! Le cer azi, de la tribuna Parlamentului României, tuturor colegilor parlamentari ai PSD și ALDE, să ni se alăture acestui demers benefic pentru stimularea muncii și a reinserției profesionale și să voteze pentru adoptarea acestui proiect!”, transmite Florin Roman, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 21.02.2018 at 18:52

    Poti sa aduni 20 mil. de voturi, pentru ca la votarea din parlament o adunatura de alesi (cica) PSD-isti le anuleaza din buton. ”Activitate” de-a opozitiei bifata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax