Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Arafat: Ne aşteptăm să continue creşterea cazurilor COVID. Dacă se aplică măsurile corect, ar putea scădea peste 30 zile

Publicat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri că, în prezent, autorităţile se aşteaptă ca numărul cazurilor de COVID să crească, adăugând, însă, că în măsura în care noile măsuri aprobate de Guvern vor fi aplicate corect, peste 30 de zile este aşteptată o scădere a infectărilor.

„La acest moment, ne aşteptăm să continue creşterea. Deci, eu nu pot să vă spun că mă aştept să scadă, dar măsurile care s-au luat, plus măsurile astea, sperăm că vor duce la o stabilizare şi la începerea scăderii. La aceste măsuri pot fi adăugate alte măsuri în zonele în care, bineînţeles, situaţia este mai gravă decât în altele şi unde necesită măsuri suplimentare, astea nu s-au anulat, rămân valabile astfel de măsuri”, a afirmat Raed Arafat la Palatul Victoria.

Vezi și LIVE-VIDEO: Raed Arafat explică restricțiile care intră în vigoare luni. „Oriunde suntem în spațiu deschis să purtăm masca”

El a subliniat că după discuţiile purtate cu epidemiologii, s-a stabilit ca noile măsuri care au fost adoptate joi seară de Guvern să fie impuse pentru 30 de zile, pentru a avea efect.

„Să putem să evaluăm impactul lor şi de aceea nu sunt pe 14 zile, ci sunt pe 30 de zile, ca să fim siguri că avem ce evalua la 30 de zile, să fie două cicluri de 14 zile, cel puţin. Efortul nostru, al tuturor, poate că va duce, într-adevăr, la scăderea incidenţei. Împreună putem, într-adevăr, dacă implementăm aceste măsuri corect, să ajungem ca peste o lună să vedem chiar şi o scădere”, a spus Arafat.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax