Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AREST la domiciliu pentru trei dintre cei patru tineri din Alba Iulia şi Sebeş, cercetaţi de DIICOT pentru trafic de droguri

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia4 Schimbare de situaţie în cazul celor patru tineri din Alba Iulia şi Sebeş aflaţi în vizorul DIICOT pentru trafic de droguri. Aceştia au fost reţinuţi în 3 octombrie, însă Tribunalul a dispus eliberarea sub control judiciar, iar miercuri, Curtea de Apel a decis arest preventiv la domiciliu pentru trei dintre ei.

Este vorba despre Mihai Alexandru Mârza şi Matei Coman din Alba Iulia, respectiv Marin Boar din Răhău (Sebeş), care, potrivit deciziei Curţii de Apel Alba Iulia din 7 octombrie, trebuie să respecte obligaţiile de arest la domiciliu, până în 5 noiembrie, inclusiv, pe perioada de urmărire penală în dosarul instrumentat de DIICOT Alba pentru trafic de droguri.

Reamintim că tinerii reţinuţi iniţial de procurorii DIICOT au fost eliberaţi duminică dimineaţă, 4 octombrie, la expirarea ordonanţei de reţinere, după ce Tribunalul Alba a decis măsura controlului judiciar.

Citeşte şi Patru tineri din Alba Iulia şi Sebeş, cercetaţi sub control judiciar pentru trafic de droguri. Au fost reţinuţi de DIICOT, dar instanţa i-a eliberat

În şedinţa camerei de consiliu de la Curtea de Apel Alba Iulia, miercuri, 7 octombrie, soluţia completului a fost următoarea, potrivit site-ului instituţiei:

„Soluţia pe scurt: Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Alba împotriva încheierii penale nr.103/2015 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar 3591/107/2015. Desfiinţează încheierea atacată, în parte, numai în ce priveşte măsura preventivă dispusă faţă de inculpaţii Mârza Mihai Alexandru, Boar Marin şi Coman Matei şi procedând la o nouă judecată în aceste limite:

În baza art. 227 alin.2 rap. la art.218, 223 alin.2 din Codul de procedură penală ia faţă de inculpaţii: 1. Mârza Mihai Alexandru 2. Boar Marin 3. Coman Matei măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile începând cu 07.10.2015 şi până la 05. 11 2015 inclusiv. (…)

În baza art. 221 alin. (1) C.pr.penală impune inculpatului Mârza Mihai Alexandru obligaţia de a nu părăsi imobilul din mun. Alba Iulia, (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura. (…)

În baza art. 221 alin. (1) C.pr.penală impune inculpatului Boar Marin obligaţia de a nu părăsi imobilul din sat. Răhău (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura. (…)

În baza art. 221 alin. (1) C.pr.penală impune inculpatului Coman Matei obligaţia de a nu părăsi imobilul din domiciliat în Alba Iulia (…), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura. (…)

Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii atacate. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Suma de 260 lei reprezentând onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu va fi suportată din fondurile Ministerului de Justiţie. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 7.10.2015″.

Pe perioada arestului la domiciliu, inculpaţii vor trebui să respecte următoarele obligaţii:

– să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

– să nu comunice cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii, experţii şi cu membrii familiilor acestora.

Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Inculpaţii pot părăsi imobilele de domiciliu pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare la chemarea acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax