Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AREST la domiciliu pentru trei dintre cei patru tineri din Alba Iulia şi Sebeş, cercetaţi de DIICOT pentru trafic de droguri


Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia4Schimbare de situaţie în cazul celor patru tineri din Alba Iulia şi Sebeş aflaţi în vizorul DIICOT pentru trafic de droguri. Aceştia au fost reţinuţi în 3 octombrie, însă Tribunalul a dispus eliberarea sub control judiciar, iar miercuri, Curtea de Apel a decis arest preventiv la domiciliu pentru trei dintre ei.

Este vorba despre Mihai Alexandru Mârza şi Matei Coman din Alba Iulia, respectiv Marin Boar din Răhău (Sebeş), care, potrivit deciziei Curţii de Apel Alba Iulia din 7 octombrie, trebuie să respecte obligaţiile de arest la domiciliu, până în 5 noiembrie, inclusiv, pe perioada de urmărire penală în dosarul instrumentat de DIICOT Alba pentru trafic de droguri.

Reamintim că tinerii reţinuţi iniţial de procurorii DIICOT au fost eliberaţi duminică dimineaţă, 4 octombrie, la expirarea ordonanţei de reţinere, după ce Tribunalul Alba a decis măsura controlului judiciar.

Citeşte şi Patru tineri din Alba Iulia şi Sebeş, cercetaţi sub control judiciar pentru trafic de droguri. Au fost reţinuţi de DIICOT, dar instanţa i-a eliberat

În şedinţa camerei de consiliu de la Curtea de Apel Alba Iulia, miercuri, 7 octombrie, soluţia completului a fost următoarea, potrivit site-ului instituţiei:

„Soluţia pe scurt: Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Alba împotriva încheierii penale nr.103/2015 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar 3591/107/2015. Desfiinţează încheierea atacată, în parte, numai în ce priveşte măsura preventivă dispusă faţă de inculpaţii Mârza Mihai Alexandru, Boar Marin şi Coman Matei şi procedând la o nouă judecată în aceste limite:

În baza art. 227 alin.2 rap. la art.218, 223 alin.2 din Codul de procedură penală ia faţă de inculpaţii: 1. Mârza Mihai Alexandru 2. Boar Marin 3. Coman Matei măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile începând cu 07.10.2015 şi până la 05. 11 2015 inclusiv. (…)

În baza art. 221 alin. (1) C.pr.penală impune inculpatului Mârza Mihai Alexandru obligaţia de a nu părăsi imobilul din mun. Alba Iulia, (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura. (…)

În baza art. 221 alin. (1) C.pr.penală impune inculpatului Boar Marin obligaţia de a nu părăsi imobilul din sat. Răhău (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura. (…)

În baza art. 221 alin. (1) C.pr.penală impune inculpatului Coman Matei obligaţia de a nu părăsi imobilul din domiciliat în Alba Iulia (…), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura. (…)

Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii atacate. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Suma de 260 lei reprezentând onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu va fi suportată din fondurile Ministerului de Justiţie. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 7.10.2015″.

Pe perioada arestului la domiciliu, inculpaţii vor trebui să respecte următoarele obligaţii:

– să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

– să nu comunice cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii, experţii şi cu membrii familiilor acestora.

Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Inculpaţii pot părăsi imobilele de domiciliu pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare la chemarea acestora.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Cum se desfășoară imunizarea populației, la centrul de vaccinare din Alba Iulia. Precizări făcute de DSP Alba

Publicat

Campania de vaccinare a populației a început luni, 18 ianuarie, la Alba Iulia. La centrul amenajat pe strada Vasile Alecsandri, în Sala de Sport a Universității 1 Decembrie 1918, sunt așteptate astăzi 240 de persoane. 

Reamintim faptul că persoană vaccinată a fost o femeie în vârstă de 88 de ani care a reușit să se înscrie în platformă cu ajutorul copiilor.

Vezi și VIDEO: A început vaccinarea anti COVID a populației din Alba Iulia: O femeie de 88 de ani, prima persoană vaccinată

“Nu am deloc emoții. Încurajez pe toată lumea să se vaccineze iar cei în vârstă care nu sunt deciși ce să facă să își întrebe copiii sau pe cei mai tineri”, a îndemnat doamna care a venit însoțită de fiica ei, potrivit reprezentanților DSP Alba.

Azi, la Centrul de Vaccinare din Alba Iulia sunt înscrise 240 de persoane.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Sesiune online la universitatea din Alba Iulia. Reîntoarcerea în format fizic la cursuri depinde de evoluția pandemiei de COVID

Publicat

universitate

Sesiunea de examene din luna ianuarie 2021, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, se va desfășura online.

Deja profesorii au trimis studenților materia pentru examenele ce se vor desfășura pe platforma online pe care s-au desfășurat și cursurile, de la începutul pandemiei de COVID-19.

Încă nu există informații clare în ceea ce privește revenirea la cursuri în format fizic a studenților la universitatea din Cetatea Alba Carolina.

Însă, până la începutul semestrului al doilea, la nivel instituțional se va lua o decizie în acest sens.

În primul rând, decizia ține de evoluția pandemiei la nivelul județului Alba. Dacă aceasta va fi pe un trend descendent, studenții s-ar putea reîntoarce la cursuri în format fizic.

De asemenea, mai există și varianta hibrid: o parte din studenți să meargă la cursuri, iar o altă parte să studieze de acasă.

Dacă situația cazurilor la nivelul județului nu va fi pe un trend descendent, cursurile ar putea rămâne în format online.

Potrivit reprezentanților Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, până la începerea semestrului al doilea, la nivel instituțional se va lua o decizie în ceea ce privește formatul în care studenții vor lua parte la cursuri.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Campania de vaccinare anti-COVID la Aiud, faza a doua. Prima persoană imunizată, o femeie de 62 de ani

Publicat

Prima persoană vaccinată anti-COVID la Aiud, în a doua fază a campaniei naționale, a fost o femeie de 62 de ani. Luni, la Aiud, mai sunt programate 60 de persoane.

”Astăzi a început la Aiud cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Primul aiudean vaccinat în cadrul celei de-a doua etape a fost doamna D. Edita în vârstă de 62 de ani, iar astăzi mai sunt programate 60 de persoane”, a anunțat Primăria Aiud.

Vezi și VIDEO: A început vaccinarea anti COVID a populației din Alba Iulia: O femeie de 88 de ani, prima persoană vaccinată

Centrul de vaccinare de la Aiud a fost organizat în sala de sport de pe strada Tribun Tudoran și funcționează în baza autorizației sanitare primite din partea Direcției de Sănătate Publică Alba.

sursă foto: Primăria Municipiului Aiud (Facebook)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Cum treci râul Arieș cu un Duster, iarna, cu apa până la faruri. Experimentul unui albaiulian

Publicat

Un albaiulian s-a încumetat recent să treacă râul Arieș cu mașina, prin apă, în condiții de iarnă și cu gheață ”la mal”. Și pentru că are încredere în Dacia Duster pe care o are și în îndemânarea sa la volan, experimentul nu i-a pus mari probleme.

Imaginile transmise de cititorul Alba24 sunt din zona Gârda de Sus, spre satul Snide (69 de locuitori). Oamenii pot trece Arieșul pe acolo doar pe jos, pe o pune suspendată, lată de doar de o jumătate de metru, dacă nu au vreun vehicul motorizat cu garda la sol mai mare și puțin curaj.

Dusterul s-a descurcat destul de bine prin apa rece ca gheața ce îi ajungea până la faruri, după cum ne-a spus cititorul Alba24.

”Este cea mai cinstită  mașină pe care am dat banii vreodată. Nu promite mai mult decât oferă. Sunt foarte mulțumit”, spune albaiulianul despre Dusterul diesel de 1,5 și 110 cp, 4×4.

Imaginile sunt din ianuarie 2020, însă și anul acesta albaiulianul a testat Dusterul, în condiții similare.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate