Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ARESTAT şi EXTRĂDAT în Franţa. Tânăr de 29 de ani, condamnat în Dosarul utilajelor furate din UE, cu mandat european de arestare

Publicat

arestat_catuse Un tânăr de 29 de ani condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare în Dosarul utilajelor furate din UE a fost predat autorităţilor din Franţa, pe baza unui mandate european de arestare. Viorel Onea este acuzat de comiterea mai multor furturi de utilaje agricole pe teritoriul Franţei, împreună cu mai mulţi cetăţeni români, iar decizia de condamnare la închisoare a acestuia şi a altor 26 de incupaţi a fost dată la Curtea de Apel Alba Iulia, însă nu este definitivă.

”La data de 25 septembrie 2014, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive luată faţă de un bărbat, de 29 de ani, din Alba Iulia, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional cu autoturisme furate şi constituirea unui grup infracţional organizat, cu măsura arestului la domiciliu.

La data de 5 ianuarie a.c., Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a bărbatului, în vederea extrădării temporare către autorităţile franceze, în baza unui mandat european de arestare, pentru comiterea mai multor furturi de utilaje agricole de pe teritoriul Franţei, în perioada 2012 – 2013, împreună cu mai mulţi cetăţeni români, cu un prejudiciu total de 3.000.000 de euro”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Reamintim că peste 100 de ani de închisoare au adunat cei 27 de condamnaţi în Dosarul utilajelor agricole furate din UE, în care Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat pe 5 decembrie. Decizia din dosarul de criminalitate organizată cu prejudiciu de 4,5 milioane de euro a fost contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Iniţial au fost trimişi în judecată 32 de inculpaţi, dar cinci dintre aceştia au recunoscut faptele şi au fost judecaţi în procedura judiciară rapidă.

Citeşte şi Peste 100 de ani de închisoare pentru inculpații din Dosarul utilajelor furate din UE. LISTA CONDAMNĂRILOR cu executare şi suspendare

În ceea ce-l priveşte pe Viorel Onea, acesta a fost condamnat la Curtea de Apel Alba Iulia, la pedeapsa de 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Onea a fost arestat în lipsă, în 2011, când a demarat ancheta în acest caz. Ulterior, a fost identificat şi arestat în Italia şi adus în ţară.

Citeşte şi Fostul şef SRI Alba, Ioan TARNU şi poliţistul BCCO Liviu Schiau, ACHITAȚI la Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul ”utilajelor furate din UE”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax