Connect with us
Publicitate

ABRUD

Arhiepiscopul Irineu, discurs la Abrud: ”Este prea multă răutate în societatea actuală”

Publicat

IPS Irineu Arhiepiscop de Alba Iulia

„Este prea multă răutate în societatea actuală” a afirmat luni, Arhiepiscopul Irineu, în cadrul unui eveniment comemorativ la Abrud, şi a adăugat că „nu trebuie neglijată schimbarea în bine a oamenilor”.

De asemenea, ierarhul a prezentat ca soluţie „pentru edificarea materială şi spirituală a ţării noastre” exemplul de „credinţă în Dumnezeu, de iubire faţă de neam şi de muncă creatoare” oferit de Regele Ferdinand şi Regina Maria.

Cuvintele au fost rostite de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu în cadrul conferinţei „Apusenii și moții la centenar regal”.

Evenimentul a fost organizat în Amfiteatrul Școlii de aplicație din Abrud, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la vizita Regelui Ferdinand și a Reginei Maria în Munţii Apuseni.

„Pentru a ieşi din ceaţa în care ne aflăm, noi, românii”, a afirmat Înaltpreasfinţia Sa, „trebuie să fim fideli Legii strămoşeşti”.

Totodată, ierarhul a spus despre conducătorii noştri politici că „trebuie să aibă un caracter nobil, încât fiecare dintre ei să poată mărturisi dimpreună cu „craiul munților” Avram Iancu: „Unicul dor al vieţii mele este să-mi văd naţiunea fericită”.

Sursă: basilica.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax