Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Nu-și mai au locul în mijlocul Cetății”: Primarul din Alba Iulia cere MApN să mute Unitățile Militare din zona istorică a orașului

Publicat

hava

După numeroase încercări fără succes, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, solicită din nou Ministerului Apărării Naţionale (MApN) să mute Unitățile Militare, ce funcționează încă în Cetatea Alba Carolina, la marginea orașului. Solicitarea a fost făcută vineri, în cadrul unei conferințe de presă. Mai mult, primarul a declarat că va cere și desființarea depozitului de muniție ce există de peste 60 de ani „în mijlocul orașului”.

Clădirile Unităţii Militare din zona Porţii a III-a a Cetăţii au fost cerute de reprezentanţii administraţiei locale în repetate rânduri armatei, însă, de fiecare dată, răspunsul primit a fost negativ, din considerente de interes naţional.

„Avem depozit de muniții în oraș. Dacă nu au nimic înauntru decât niște gloanțe de pușcă, nu știu. Armata e în mijlocul cetății, nu-și mai are locul acolo. Planul nostru de urbanism general e avizat. E gata. El a fost avizat și de către MApN. Acum, după ce l-au avizat, vin și mai spun că mai trebuie încă un aviz. Nu este normal ca în mijlocul orașului să existe un depozit de muniție. Voi cere desființarea acelui depozit, să îl ducă altundeva. Mai sunt 50-60 de oameni acolo. Nu avem nicio problemă cu ei. Dar la orice sistem pe care îl facem, noi trebuie să ținem cont de ei. E un lucru care nu mai ține. Unitățile militare sunt la marginea orașelor. Nu poți să ai sute de hectare pentru zece soldați care aleargă unul după altul”, a declarat primarul Mircea Hava.

În completare, deputatul Dan Simedru, prezent și el la conferința de presă, a spus că la în satul Vinerea există un depozit de armament care, în prezent, nu este folosit: „Stă depozitul de la Vinerea gol”.

În clădirile ocupate de Unitățile Militare, în Cetatea Alba Carolina, reprezentanții administrației locale intenționează să mute Consiliul Județean și să amenajeze spații de interes public.

Pe acest subiect, vă invităm să citiți și: Primăria Alba Iulia nu poate scoate armata din clădirile goale ale unităţii militare din Cetate

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. michelangelo

    vineri, 18.07.2014 at 16:19

    sincer înțeleg dorința primarului ca armata sa-și mute toată șandramaua din cetate. dar domnule primar v-a predat armata și clădirea de la coada calului și nu ați făcut nimic cu ea. nu credeți că prima dată ar trebui să faceți dovada faptului că sunteți în stare să faceți ceva cu aceste clădiri și abia după să mai cereți și altele. măcar consiliul județean își amenajează sediul în clădirea cmj-ului. dar dumneavoastră ce faceți cu clădirea primită. ați cerut ca toată lumea din cetate să-și renoveze fațadele imobilelor dar primaria nu e în stare de așa ceva în cazul clădirilor din administrare.

  2. un cetatean

    vineri, 18.07.2014 at 18:19

    CATA NERUSINARE DOMNULE PRIMAR!! Nesimtire ordinara! „Zece soldati care alearga unul dupa altul”??!! Cand aveti nevoie de armata, in calitate de primar, este foarte buna! Doriti terenurile pentru investitii imobiliare? Pentru cine? Invocati binele cetatenilor. Cata ipocrizie! Cu ce a fost sprijinita armata de catre municipalitate, asa cum se intampla in atat de multe alte orase din tara? Asa simte si se exprima un roman in anul 2014? Nu cred. Sa nu uit: va place ansamblul de culori rosu, alb, verde (este vorba de aranjamentul floral din fata primariei)?

  3. Dorin Albu

    vineri, 18.07.2014 at 21:14

    Foarte bine, Mircea Hava ! Si sa le dai celor de la Politehnica din Cuj cazarma sa-si faca si ei un sediu.
    Ca numa la Alba Iulia nu au, desi eu fac parte din a 5-a promotie de ingineri scosi la Alba Iulia.

  4. cunoscator

    vineri, 18.07.2014 at 21:57

    alt gand nu au hava si cu roman? locuri de munca a creat „albaiulianul” hava in ultimii 18 ani de cand a umplut orasul de pavele??? numai sa distruga si sa ****…reparati, *****, cladirile care le-ati luat deja de la armata si dupa asta faceti ceva si pentru cetatenii urbei…ce-ar fi sa va mutati cu primaria in cladirile INCOV, din lumea noua???abia v-am cauta mai putin…

  5. Cunoscator

    duminică, 20.07.2014 at 09:59

    Ai luat unitatea din spatele statui lui Mihai Viteazu, ai luat terenurile de la caminul de varstnici, ai luat piatra din cetate si dalele si le-ai mutat pe alei in padure la Sovata, ce mai vrei sa iei? Ai distrus baza sportiva Mecanica si ai construit un GARAJ neprofitabil pentru oras, ai distrus echipa de football Unirea Alba Iulia, ce mai urmeaza? Stadionul?……Lasa armata in pace, *****,****** ca ai nevoie de ei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax