Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia nu poate scoate armata din clădirile goale ale unităţii militare din Cetate

Publicat

Ce se mai întâmplă cu clădirile ocupate de armată, din zona Porţii a III-a a Cetăţii? Aceasta este o întrebare firească din mintea multor cetăţeni şi trecători, care, traversând Poarta a III-a a Cetăţii, în direcţia de urcare, văd, în dreapta lor, clădirile cazone, neîntreţinute şi dărăpănate, ale armatei. Răspunsul primarului Mircea Hava la această întrebare este că, în cazul în care acestea vor fi cedate de către armată oraşului, spaţiul din acea zonă va fi reamenajat în scop turistic şi administrativ: la parterul clădirilor vor fi spaţii publice, iar la etaje se va muta Consiliul Judeţean. Cât despre armată, aceasta nu va trebui să părăsească zona complet, ci să se restrângă într-un singur corp.

Clădirile Unităţii Militare din zona Porţii a III-a a Cetăţii au fost cerute de reprezentanţii administraţiei locale în repetate rânduri armatei, însă, de fiecare dată, răspunsul primit a fost negativ, din considerente de interes naţional.

Primarul Mircea Hava a explicat ce se va întâmpla cu clădirile armatei, în cazul în care vor fi cedate administraţiei locale: „În Unitatea Militară de pe partea dreaptă cum se urcă în Cetate nu se întâmplă mare lucru. Pe colţ sunt construcţii parazitare acoperite cu tablă. Acelea trebuie date jos”.

Clădirea situată vizavi de Parcul Custozza ar putea fi preluată de Consiliul Judeţean, care îşi va muta sediul la etajele superioare. La parter vor fi amenajate spaţii publice. Actualul sediu al Consiliului Judeţean va trebui retrocedat Justiţiei, la fel cum s-a întâmplat cu vechiul sediu al Primăriei: „Avem discuţii cu cei de la Consiliul Judeţean să preia ei acea parte, să îşi mute sediul acolo. Consiliul Judeţean trebuie să părăsească clădirea din Centru, care nu este a lor şi care trebuie redată Justiţiei, aşa cum am făcut şi noi, la Primărie, am plecat de acolo ca să rămână Justiţia. În rest, ideea noastră este ca partea de la parter să fie publică (restaurante şi tot felul de alte chestiuni de activitate publică)”, a explicat primarul Mircea Hava.

De asemenea, spaţiul din curtea interioară a Unităţii Militare va fi amenajată în scop public: „În interiorul acelei curţi, spaţiile rămân tot publice, vor fi zone, mici grădini, parcări, vor fi tăiaţi copacii, tot ceea ce trebuie ca să funcţioneze calumea”, a precizat Mircea Hava.

„Mă deranjează când văd că în jur totul este frumos, elegant, clădiri frumoase şi văd clădirile armatei ţării, care arată aşa cum arată, cu etichetă pe ele <Nu treceţi, cade tencuială>… Nu e normal să se întâmple aşa ceva. Clădirile le-am cerut de <n> ori, iar răspunsuri am tot avut… negative. Sperăm să obţinem clădirile”.

Toate clădirile ocupate de Unitatea Militară aparţin armatei. Din punctul de vedere al primarului, preluarea clădirilor de către administraţia locală nu va exclude total armata din acea incintă: „Eu nu vreau să plece armata din Cetate, ci vreau ca armata să se restrângă într-un corp, pentru că ei sunt puţini”.

Aceste idei ale administraţiei locale rămân deocamdată la stadiul de „planuri” despre care nu se ştie când sau dacă vor fi îndeplinite, întrucât armata nu dă semne renunţe la clădirile pe care le ocupă, în favoarea primăriei.

[nggallery id=162]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. vlad

    marți, 10.04.2012 at 14:38

    este acelasi primar care in timpul viscolului a spus ca va cere la nevoie sa intervina armata?

    • ilie

      marți, 10.04.2012 at 16:20

      nu vad ce legatura are neputinta armatei cu utilitatea ei?! daca acele cladiri ar fi fost de un real folos corpului de genisti sau oricui altcuiva nu ar fi spus nimeni nimic. hai sa le avem in patrimoniu ca asa da bine.

  2. kretzu

    marți, 10.04.2012 at 19:32

    imi place ca prima ideea ce-i vine lui hava e sa taie copacii din unitatea militara. omul asta cred ca a cazut din copac cand era mic. o sa fim un oras turistic de tip saharian. da nu-i nimic ca o sa ne imbogatim toti: vindem in cetate o cana cu apa cu 10 euro

  3. el conquistador

    miercuri, 11.04.2012 at 13:24

    individul asta iar vrea sa taie copaci? asta este obiectivul, scopul lui in viata? are probleme si vise urite cu copaci?

    Oircum, s-a dus dracului Cetatea asa cum o stiam…o oaza de liniste, de relaxare, de verdeata….

    S-a dus……………………

  4. jojo

    joi, 12.04.2012 at 22:14

    oare de ce nu spune nimic domnul Hava despre spatiul pe care l-a primit de la armata si se degradeaza vazand cu ochii (cel din spatele statuii lui Mihai Viteazu), acela nu arata „cazon” doar ca o cladire de dupa razboi, fiinca nu a fost conservata deloc. Spune ceva domnule Hava.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax