Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Armata română caută luptători de elită pentru Operații Speciale. Condiții de înscriere pentru persoanele din Alba

Publicat

tunuri

Armata română caută luptători de elită. MApN scoate la concurs 40 de locuri la Şcoala de Aplicaţie pentru Operaţii Speciale Vlădeni din judeţul Braşov.

Persoanele din Alba, interesate de o carieră în domeniul luptătorilor de elită, trebuie să se prezinte până în data de 7 iunie, cu un act de identitate, la Centrul Militar Judeţeană – Biroul informare-recrutare, unde vor primi informații suplimentare și vor fi îndrumați către viitoarele etape de înscriere.

Pot participa la concursul de admitere soldaţi profesionişti, dar şi civili sau subofiţeri în rezervă. Militarii profesionişti trebuie să aibă cel mult 45 de ani, iar vârsta civililor nu trebuie să depăşească 40 de ani.

În ambele cazuri, candidaţii trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat.

Selecţia iniţială este compusă din examen psihologic, control medical, probe de aptitudini fizice şi interviu de evaluare finală. Toate acestea se desfăşoară în perioada 20 mai -13 august. Cei care trec de aceste teste vor ajunge la concursul propriu-zis care va avea loc pe 2 septembrie.

Absolvenţii cursurilor Şcolii de Aplicaţie Vlădeni vor ajunge subofiţeri în Forţele pentru Operaţii Speciale (FOS), iar salariile plătite de Armata Română nu sunt de neglijat.

În cazul unui sobofiţer FOS, venitul brut cu sporurile aferente este de 5.490 de lei, adică 3.212 lei net. Mai mult, în misiunile externe, luptătorii FOS primesc o recompensă materială apreciabilă, oarecum proporţională cu riscurile la care se expun într-un teatru de operaţii precum Afganistanul unde aceşti militari de elită luptă de peste 10 ani.

CALENDARUL ADMITERII ȘI PROBE DE CONCURS

Conform algoritmului pus la punct de Ministerul Apărării Naţionale, la plecarea în misiunea în Afganistan, aceşti militari de elită primesc, pe lângă solda normală, o primă de campanie egală cu aceeaşi soldă, salariul fiind în acea lună, practic, dublat.

Apoi, pe perioada executării misiunii, militarii din Forţele pentru Operaţii Speciale încasează lunar o soldă de funcţie prevăzută prin ordinul de numire/detaşare dublată, la care se adaugă o compensaţie de risc/pericol deosebit în cuantum de 30% aplicată la solda de funcţie.

Se mai încasează şi diurna care în cazul unui subofiţer este de cel mult 70 de euro pe zi. În plus, fiecare militar primeşte zilnic câte un euro pentru „legătura socială cu familia”.

Prin urmare, militarii Forţele pentru Operaţii Speciale primesc, pe perioada de misiune în Afganistan un salariu mărit de 2,3 ori la care se mai adaugă în fiecare lună cel mult 2.820 de euro (diurna şi banii pentru legătura cu familia).

Conform acestui algoritm, un plutonier din Forţele pentru Operaţii Speciale primeşte lunar solda de 7.387 de lei la care se adaugă 2.200 de euro, totalul fiind de peste 3.800 de euro lunar. Militarii români din Forţele pentru Operaţii Speciale şi-au atras relativ repede respectul colegilor aliaţi după ce au executat misiuni extrem de periculoase împreună cu militari din unităţile similare americane.

sursă: adevărul.ro

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax