Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASF va verifica dacă formulele de calcul pentru preţurile RCA sunt corecte. Controale la societăţile de asigurare

Publicat

asigurari auto În contextul în care au fost anunţate modificări de tarife RCA de anul viitor, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va verifica dacă formulele de calcul cu care firmele de asigurări stabilesc primele anuale sunt corecte.

Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să aibă, până la sfârșitul anului, o imagine clară asupra modalității în care asigurătorii stabilesc primele RCA, având în vedere că sunt deja anunțate modificări ale tarifelor.

Vezi şi Veste proastă pentru şoferi. RCA mai scump de anul viitor. Cât ar putea costa o asigurare obligatorie

În acest sens, ASF va contracta mai mulți specialiști în domeniu și va demara controale la toate cele nouă societăți autorizate să vândă asigurarea obligatorie auto.

Majorarea substanțială a primelor pentru asigurările RCA vândute transportatorilor profesioniști este principalul motiv de îngrijorare pentru ASF. Marius Vorniceanu, vicepreședintele responsabil de asigurări al instituției, spune însă că vor fi verificate toate formulele de calcul pentru prețurile RCA.

Dacă unele societăţi de asigurare au anunţat deja majorările primelor pentru RCA, alte modificări sunt prevăzute de specialişti pentru perioada următoare. Contextul este ridicarea licenţei Astra Asigurări şi programele de redresare financiară la Euroins şi Carpatica Asig, cu pondere semnificativă pe piaţa RCA.

surse: realitatea.net, profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax