Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Asigurătorii, despre tarifele maximale RCA: Vor creşte preţurile pentru clienţii cu o conduită rutieră bună şi se vor reduce pentru cei cu daunalitate mare

Publicat

asigurari auto RCA După ce ASF a anunţat tarifele maximale pentru poliţele auto obligatorii (RCA), reprezentanţii companiilor de asigurări spun că acestea vor avea efecte discriminatorii pentru clienţii persoane fizice.

În opinia lor, aceste tarife îi favorizează pe şoferii cu o conduită îndoielnică în trafic şi daunalitate mare şi îi penalizează pe cei cu un istoric bun al daunelor.

Efectul acestor plafonări în piaţa de retail va fi astfel creşterea tarifelor pentru clienţii buni cu daunalitate redusă, scrie zf.ro.

„Orice intervenţie în plafonarea tarifării, fără a lua în considerare realităţile şi dinamica pieţei asigurărilor din România, va afecta în mod decisiv consumatorii, pentru că va conduce la o nivelare a pieţei, respectiv majorarea preţurilor pentru categoriile de clienţi cu o conduită rutieră bună şi la o reducere pentru categoriile cu grad de risc ridicat. UNSAR şi-a exprimat întotdeauna disponibilitatea totală la dialog pentru găsirea unor soluţii viabile şi sustenabile pentru îmbunătăţirea legislaţiei privind RCA, însă presiunile transportatorilor au dus la reglementări care vor avea efecte negative asupra pieţei“, precizează reprezentanţii UNSAR.

ASF a anunţat luni că a stabilit tarifele primă RCA maxime. Pentru un autovehicul de transport marfă cu masa peste 16 tone, acesta va fi de 7.534 de lei. În ceea ce priveşte persoanele fizice, din categoria de vârstă 31-40 de ani, cu autoturisme capacitate cilindrică între 1.201-1.400 cmc, tariful maxim este de 610 lei.

Pentru autocare, primă maximă de 6.600 lei.

Vezi şi ASF a aprobat tarifele maxime de primă RCA: 7.534 lei pentru un autovehicul de transport marfă cu masa peste 16 tone

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax