Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O delegaţie din Alba lansează un volum la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet

Publicat

O delegaţie din judeţul Alba va participa la manifestările organizate la Ziua Eroilor la Sighet. La Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei sunt invitaţi peste 150 de foşti deţinuţi politici, deportaţi, familiile şi prietenii lor. Albaiulienii Andreea Rotche şi Sorin Schiau, profesori la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” vor lansa volumul „Tineri din Alba în infernul comunist”.

La Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din oraşul Sighet, Fundaţia Academia Civică organizează, joi, Ziua porţilor deschise, a celor ce au trecut prin închisorile şi deportările comuniste sau au luptat în rezistenţa împotriva comunismului. Sunt aşteptaţi la aceste manifestări peste 150 de foşti deţinuţi politici, deportaţi, familiile şi prietenii lor, toţi cei ce n-au renunţat la amintirea suferinţei. Cei care nu au făcut-o în alţi ani sunt rugaţi să aducă un pumn de pământ din locurile în care s-a murit, pentru a fi depus în urnele din Cenotaful eroilor, aflat sub altarul din cimitir.

La eveniment va fi lansat şi volumul „Tineri din Alba în infernul comunist”, de către profesorii Andreea Rotche şi Sorin Schiau de la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan”. Cartea a fost tipărită cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Alba, prin Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba. Este al doilea an în care judeţul Alba este invitat să participe la manifestări, dar şi în cadrul lansărilor de carte.

Programul:

Joi, 13 iunie

orele 7.00-9.00 Primirea participanţilor la Memorialul Sighet

orele 9.00-11.00 Dezbaterea „Memorialul Sighet – 20 de ani”

orele 11.00-11.30 Lansări de carte

orele 11.30-12.30 Vizitarea Memorialului

orele 13.00-14.00 Serviciu religios la Cimitirul Săracilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. DINU

    joi, 13.06.2013 at 23:04

    E bine sa nu fie uitat,un tinar student care si-a petrecut tineretea in inchisoare si care azi nu mai este printre noi si anume,OPREAN IOANdin DRASOV,si care nu mai are in viata decit un frate ing.agronom stabilit in GEOAGIU,pe numeOprean Valer[poate-i pensionar],care cred ca dispune de multe detalii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax