Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE ASTĂZI, Sebeșul decide cum măsoară calitatea aerului. REFERENDUM pentru achiziția unui laborator mobil

Publicat

La Sebeș are loc duminică un referendum local în cadrul căruia populația este consultată cu privire la achiziționarea unui laborator mobil pentru măsurarea calității aerului. Pentru ca rezultatul să poată fi validat, minim 8.000 de cetățeni trebuie să se prezinte la secțiile de vot.

UPDATE: Potrivit reprezentanților administrației locale, prezența la urne, la ora 11.00, era de 4,7% din populația cu drept de vot (1.234 persoane).

La ora 13:00, prezența la urne era de 9,93% din populația cu drept de vot (2.605 persoane).

Prezența la urne, la ora 17.00, a fost de 16,10% din populația cu drept de vot ( 4.220 persoane).

Programul de desfășurare a referendumului de la Sebeș este între orele 7:00 și 23:00, fiind deschise un număr de 20 de secții de votare. Printre cei care s-au prezentat duminică dimineața la vot s-a aflat și primarul Dorin Nistor. Acesta a votat la secția de vot de la școala din Lancrăm.

„Sebeș un model de dezvoltare economică și un model de dezvoltare durabilă. Sebeșul decide cum măsoară calitatea aerului și are puterea de a-și creiona, prin acest exercițiu de democrație locală, politicile de mediu. Cetățenii sunt partenerii administrației publice locale, sunt cei care ne legitimează și dau un sens strategiilor. Acestui spirit civic, noi ii spunem #DragdeSebeș, a scris primarul pe rețeaua de socializare Facebook.

„Sunteți de acord cu achiziționarea de către Municipiul Sebeș a unui laborator mobil pentru măsurarea și monitorizarea calității aerului din Unitatea Administrativ Teritorială Sebeș și suportarea din bugetul local al Municipiului Sebeș a cheltuielilor privind achiziționarea, funcționarea și utilizarea acestui laborator?”. Aceasta este întrebarea la care cetățenii vor avea de răspuns cu „DA” sau „NU”, la referendumul organizat la Sebeş. Nu mai puțin de 20.000 de euro costă organizarea acestui referendum, care ar putea fi inutil în cazul în care nu se depășește pragul de 30%.

În cazul în care se va achiziționa acest laborator de monitorizare a aerului, care va costa peste 1 milion de lei fără TVA, primarul spune că se va colabora cu instituțiile de mediu, astfel încât rezultatele lui să fie acreditate.

Citește și Duminică, REFERENDUM la Sebeș. Minim 8.000 de cetățeni trebuie să se prezinte la vot pentru a fi validat rezultatul

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax