Eveniment
Duminică, REFERENDUM la Sebeș. Minim 8.000 de cetățeni trebuie să se prezinte la vot pentru a fi validat rezultatul
„Sunteți de acord cu achiziționarea de către Municipiul Sebeș a unui laborator mobil pentru măsurarea și monitorizarea calității aerului din Unitatea Administrativ Teritorială Sebeș și suportarea din bugetul local al Municipiului Sebeș a cheltuielilor privind achiziționarea, funcționarea și utilizarea acestui laborator?”. Aceasta va fi întrebarea la care cetățenii vor avea de răspuns la referendumul organizat la Sebeş în 27 mai. Nu mai puțin de 20.000 de euro costă organizarea acestui referendum, care ar putea fi inutil în cazul în care nu se depășește pragul de 30%.
Primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, este optimist în ceea ce privește numărul persoanelor care se vor prezenta la vot, cu toate că weekend-ul ales pentru organizarea referendumului este unul prelungit, de Rusalii și unii dintre locuitori ar putea pleca din oraș.
„La un scrutin pentru alegerile locale la nivelul municipiului Sebeș se prezintă între 12.000 -14.000 de alegători, iar pragul de 30% presupune un număr de 8.000, deci este ușor de atins. În ceea ce privește interesul oamenilor pentru acest referendum, cred că de-a lungul timpului s-au pronunțat destul de vehement prin întrebările puse pe probleme de mediu, în concluzie consider că duminică pot să-și întrerupă din program pentru a participa la acest referendum”, a declarat primarul Dorin Nistor.
În cazul în care se va achiziționa acest laborator de monitorizare a aerului, care va costa peste 1 milion de lei fără TVA, primarul spune că se va colabora cu instituțiile de mediu, astfel încât rezultatele lui să fie acreditate.
„Noi vom lua un laborator acreditat, vrem să încheiem un protocol imediat după referendum, în ideea de a avea un laborator cumva agreat și de Ministerul Mediului, ei sunt și cei care trebuie să-l acrediteze. Ar fi extraordinar ca pe lângă oamenii pe care-i vom angaja noi pentru a utiliza acest aparat să vină echipe și de la minister, tocmai pentru a nu a avea discuții despre modul în care s-au făcut măsurătorile. Vom încuraja și ONG-urile și persoanele private să participe din când în când la aceste măsurători, pentru a exclude orice discuție sau orice îndoieli”, a mai spus Nistor.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Bogdan
joi, 24.05.2018 at 19:40
Acreditat dar controlat de Kronospan? 🙂 Ar trebui sa fie si acredit …dar si utilizat de Ministerul Mediului ( daca se poate sa aleaga niste specialisti care nu s-au obisnuit cu mita )