Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASTRA Asigurări intră în faliment, prin decizie la ASF. Ce se întâmplă cu poliţele clienţilor şi preţurile pentru asigurări

Publicat

asigurari auto Prin decizie a Autorităţii de Supraveghere Financiara (ASF), Astra Asigurări va intra în faliment. Hotărârea de miercuri a fost luată în contextul problemelor financiare pe care le are societatea şi va fi făcută publică, oficial, astăzi de la ora 15.00, în conferinţă de presă ASF, potrivit unor surse citate de presa centrală.

Citeşte şi ASF: Precizări OFICIALE despre FALIMENTUL ASTRA Asigurări. Societatea rămâne fără autorizaţie de funcţionare şi despăgubirile, prin Fondul de Garantare

Fondul de Garantare va plăti despăgubirile aferente poliţelor de asigurare Astra. De asemenea, beneficiarii pot obţine banii înapoi pentru lunile rămase, tot de la Fondul de Garantare, din primele date oferite de sursele citate.

Astra trebuia să atragă un investitor strategic care să aducă 425 milioane de lei, însă procesul de majorare a capitalului s-a încheiat pe 19 august cu un eşec.

Compania este al treilea asigurător din România, are circa 4,6 milioane de clienţi şi este cel mai mare asigurător de locuinţe, cu 2,15 milioane de contracte.
Potrivit brokerilor, intrarea in faliment ar putea duce la scumpirea poliţelor, contribuţia societăţilor de asigurare urmând să creasca la 5%, poate chiar 10%, prin solicitări de la Fondul de Garantare.

sursa: ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax