Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AstraZeneca retrage vaccinul anti-COVID. Compania farmaceutică a recunoscut că acesta poate avea efecte secundare grave

Publicat

AstraZeneca retrage vaccinul anti-COVID. Producătorul de medicamente AstraZeneca şi-a retras complet şi în mod voluntar de pe piaţă vaccinul anti-COVID-19. Compania anunţă că a iniţiat retragerea la nivel mondial a vaccinului său COVID-19 din cauza unui „surplus de vaccinuri actualizate disponibile” de la începutul pandemiei. 

De asemenea, compania a transmis că va proceda la retragerea autorizațiilor de comercializare ale vaccinului Vaxzevria în Europa, potrivit Reuters.

„Deoarece au fost dezvoltate mai multe vaccinuri împotriva COVID-19, variate, există un excedent de vaccinuri actualizate disponibile”, a declarat compania, adăugând că acest lucru a dus la o scădere a cererii pentru Vaxzevria, care nu mai este fabricat sau furnizat.

AstraZeneca retrage vaccinul anti-COVID

Solicitarea firmei de retragere a vaccinului a fost făcută pe 5 martie şi a intrat în vigoare pe 7 mai, potrivit Telegraph. Comisia Europeană a retras şi ea autorizația pentru vaccin, iar asta înseamnă că medicamentul nu va mai putea fi utilizat în ţările din Uniune.

Anunţul vine la câteva luni după ce gigantul farmaceutic a recunoscut că vaccinul poate avea efecte secundare grave, cum ar fi formarea cheagurilor de sânge sau provocarea unor tromboze rare.

În 2021, Danemarca a fost ţară din Europa care a renunţat la vaccinul produs de AstraZeneca. Decizia a venit după apariţia cazurilor severe de cheaguri de sânge – şi chiar decese suspecte – la persoanele care au fost vaccinate anterior împotriva Covid-19 cu acest ser.

AstraZeneca, listată la Londra, a început să se orienteze spre vaccinurile împotriva virusului sinciţial respirator şi spre medicamente împotriva obezităţii prin mai multe tranzacţii anul trecut, după o încetinire a creşterii, în urma scăderii vânzărilor medicamentului COVID-19.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax