Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASUR a demarat o campanie de informare în școli privind condițiile de înscriere a elevilor la orele de religie

Publicat

O campanie de informare privind condițiile de înscriere a elevilor la orele de religie a fost demarată în şcoli de Asociaţia Secular-Umanistă din România. Aceasta a transmis către şcoli un document în care se enumeră principalele prevederi legale relevante: Constituția României, Legea Educației Naționale (Legea 1/2011) și Legea privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor (Legea 489/2006).

ASRU dorește să atragă atenția atât părinților, cât și conducerii școlilor că înscrierea la cursurile de religie, indiferent de confesiune, se poate face, în mod legal doar cu acordul prealabil al părinților și/sau elevilor, exprimat în scris la începutul fiecărui an școlar. Până la vârsta de 18 ani a elevului, decide părintele, iar după împlinirea acestei vârste decide elevul.

”Responsabilitatea privind respectarea tuturor prevederilor legale revine directorilor unităților de învățământ, iar înscrierea elevilor la orele de religie fără un acord explicit din partea părintelui și/sau elevului poate duce la acționarea în justiție a celor în culpă în temeiul Art. 247 din Codul Penal, ‘Abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi’.” a declarat Toma Pătraşcu, vicepreşedinte ASUR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax