Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atac dur al președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, la adresa prefectului Dan Simedru: „A ajuns undeva foarte jos”

Publicat

dumitrel

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a lansat un atac dur la adresa prefectului Dan Simedru, duminică seara, în direct la Alba24.ro. Cu toate că nu consideră că s-au furat voturi la referendum în județul nostru, Dumitrel este convins că instituțiile statului, mai precis Instituția Prefectului, a sprijinit acțiuni de luptă politică și a avut un cuvânt de spus în îndemnurile transmise către populație prin forțele de ordine în câteva localități, de a impune cetățenilor să participe la referendum.

„Au venit cam mulți la vot. Eu zic că o bună parte, 63% dintre oameni au făcut ce i-am rugat, pentru că și ei și-au dat seama ce lucruri grave pentru țară puteau să se întâmple. Prezența este una mare în județul Alba, rezultatul îl știm. În rest, rezultă și lucruri bune. Sunt convins că USL, cu aripa dreaptă se vor gândi mai bine la ce o să se li întâmple în viitor. În schimb, unii au făcut din ziua votului de astăzi (mă refer la PSD) un lucru ce nu ni-l puteam imagina: să folosești instituțiile statului într-o luptă politică, care ar fi trebuit să se dea între noi partidele, așa cum a fost dintotdeauna”, a declarat Ion Dumitrel.

Ion Dumitrel și-a exprimat certitudinea că în județul Alba nu s-au furat voturi la referendum, pentru că PDL a supravegheat în permanență procesul de votare. Cu toate acestea, susține că instituțiile statului nu au intervenit corect la sesizările PDL, și aceasta din complicitate cu prefectul, care ar apelat la forțele de ordine să le impună cetățenilor să voteze.

„Instituțiile statului nu au răspuns sesizărilor noastre așa cum se cuvine și sunt convins că se va confirma. Mă refer la ceea ce s-a întâmplat la Rosia de Secaș, la Sebeș, la Galda. Adică nu poți să faci apel la organele de ordine și să îl certe pe om de ce nu votează la urna mobilă, la solicitarea unor alte instituții de la nivel județean. Cred că Prefectura putea să iasă din această competiție, ca o instituție care trebuie respectată în județul Alba. A ajuns undeva foarte jos și mai rău, a adâncit acțiunile pe care le-au avut ei în aceste zile premergătoare. Fără discuție, aceste acțiuni s-au desfășurat cu sprijinul prefecturii”, a precizat Ion Dumitrel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. vali

    luni, 30.07.2012 at 11:54

    Am o sugestie.
    Mi-as dorii,daca se poate, sa se verifice cate urne mobile au fost folosite,unde, in ce conditii si de catre cine. Eu stiu ca aceste urne se folosesc numai pentru persoane care nu se pot deplasa si mai stiu ca bolavii cu probleme psihice,nu au drept de vot.
    Cate astfel de persoane au votat in tara?
    Sunt convinsa ,ca in felul acesta ar scadea nr.celor care au spus DA.
    Daca aflati,va rog sa publicati acest lucru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax