Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atacul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. PATRU morți în mai puțin de un minut. Criminalul, în sevraj și sedat, la spital

Publicat

Atacul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, județul Buzău, a fost fulgerător, potrivit reprezentanților unității medicale. Bărbatul de 38 de ani i-a ucis pe cei trei colegi de salon și încă o femeie din salonul alăturat, rănind grav și alți 9 pacienți, în mai puțin de un minut. Ar fi avut un episod episod psihotic acut, fiind internat pentru probleme cu alcoolul. La aproximativ șase ore de la atac, acesta era încă în sevraj, fiind sedat și ținut sub pază, la spitalul din Buzău.

Directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, Viorica Mihălaşcu, spune că incidentul s-a desfășurat „în mai puţin de un minut”. „Într-un episod psihotic acut, unul dintre pacienţii internaţi pe secţia de acuţi şi-a agresat colegii de salon şi pacientele dintr-un salon învecinat. (…) Pacientul despre care vorbim era internat într-un salon cu regim de supraveghere normal. Simptomele pe care le-a prezentat nu prevesteau nenorocirea care urma să se întâmple”, a declarat directorul Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, Viorica Mihălaşcu, la Antena 3.

Vezi detaliile tragediei de la Săpoca:

UPDATE FOTO: MASACRU la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. Patru pacienți uciși și alți nouă răniți grav, cu un stativ de perfuzii

Ministerul Sănătății a anunțat că a trimis de urgență Corpul de Control la spitalul de psihiatrie din Săpoca, pentru a verifica situația.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 3:30 în această dimineață, unul dintre pacienții internați în secția de psihiatrie acuți, aflat în salonul cu regim normal, a luat un stativ de perfuzii și a lovit în zona capului pacienții din salonul său și din unul dintre cele alăturate, unde erau internate femei.

În urma agresiunii, au fost 13 victime: 4 pacienți au decedat (3 au decedat pe loc, iar unul după ce a fost transportat la UPU Spitalul Județean Buzău), 3 pacienți sunt răniți cu traumatisme cranio-cerebrale majore și 6 pacienți au traumatisme cranio-cerebrale/ faciale minore.

n tura din noaptea trecută, în pavilionul în care s-a întâmplat tragedia, au fost un medic și 7 asistenți, 3 infirmiere și 2 muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculoși, mai precizează ministerul.

Bărbatul de 38 de ani se afla în continuare în sevraj și nu putea fi audiat, la aproximativ șase ore după atacul de la spital. Acesta era sedat, în spital, sub pază, potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, citați de Mediafax. Ancheta a fost începută pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax