Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Atelier de pictură şi fântână arteziană pentru persoanele de la Căminul de Vârstnici din Alba Iulia

Publicat

Căminul pentru Persoane Vârstnice, situat pe strada Lalelelor din Alba Iulia are, începând de marţi, o nouă „înfăţisare”. Cei 74 de pensionari care au descoperit aici o a doua casă îşi vor desfăşura activităţile într-un spaţiu modern, dotat şi utilat la standarde europene, după ce autorităţile locale au finalizat lucrările de reabilitare a clădirii.

Reprezentanţii instituţiilor publice locale din Alba Iulia au participat, marţi, la evenimentul organizat cu ocazia finalizării investiţiei în valoare 2.621.734, 52 lei, ce presupunea reabilitarea Căminului pentru Persoane Vârstnice şi implicit îmbunătăţirea serviciilor sociale oferite acestora. Evenimentul a debutat cu o slujbă de Te Deum şi discursurile susţinute de primarul Mircea Hava, prefectul Ştefan Bardan, directorul ADR Centru – Simion Creţu şi directorul Căminului – Corina Bedelean.

Investiţia, realizată din fonduri europene şi bani de la bugetul naţional, prin Programul Integrat de Dezvoltare Urbană, a prevăzut reparaţii şi amenajări majore, atât la clădirea principală, cât şi la curtea interioară a instituţiei. Lucrările au constat în înlocuirea termosistemului la faţadă, a tâmplăriei interioare şi exterioare, a pardoselii şi instalalaţiilor şi amenajarea unor săli de terapie ocupaţională, grupuri sociale complet utilate şi amenajarea sălii de sport. Pensionarii au, începând de acum, acces la un atelier de pictură şi o sală de festivităţi dotată cu videoproiector, staţie de amplificare şi televizor color.

În curtea interioară au fost realizate platforme, alei şi trotuare, dar şi un parc în care au fost plantaţi arbuşti şi puieţi ornamentali. Oaza de recreere pentru vârstnici beneficiază şi de o fântână arteziană şi una cu apă potabilă.

Lucrările au demarat în luna septembrie a anului trecut, iar de execuţia acestora s-a ocupat firma „Start Construct” Alba Iulia. Proiectul a fost realizat de societatea comercială „Arhitect Magda” SRL Alba Iulia, iar contribuţia din bugetul local, la valoarea totală a investiţiei, a fost de 1.083.145,21 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax