Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atelier de teatru pentru elevii de liceu din Alba Iulia, la ”Prichindel”, susținut de actorul Doru Taloș. Cum te poți înscrie

Publicat

Atelier de teatru pentru elevii de liceu din Alba Iulia. Teatrul de Păpuși ”Prichindel” alături de Asociația Reactor din Cluj Napoca organizează un proiect destinat elevilor de liceu din oraș. 

Este vorba despre un atelier de teatru documentar/ teatru social care va fi susținut de actorul Doru Taloș. Atelierele vor avea loc în perioada 25-27 octombrie, la sala teatrului de păpuși. 

Liceenii care doresc să participe la atelier se pot înscrie la adresa de email scrisă mai jos. Proiectul se numește ”ÎN DIALOG”și a fost câștigat la AFCN de Asociația Reactor.

CITEȘTE ȘI: Examen de maturitate pe scena Teatrului Prichindel: ”Pescarul și sufletul său”. O poveste despre rău și bine, sacrificiu și iubire

Atelierul este destinat liceenilor și se va desfășura în perioada 25 – 27 octombrie 2024, între orele 10:00 și 13:00, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși Prichindel. Acest atelier va fi susținut de actorul Doru Taloș.

Cum te poți înscrie

Înscrierile se fac în perioada 1 – 15 octombrie și este necesară încuviințarea părinților pentru participare. Înscrierile se pot face la adresa de e-mail: secretariat@teatrulalba.ro, după principiul primul venit, primul servit, numărul locurilor fiind limitate.

Două spectacole de teatru pe 25 și 26 octombrie

De asemenea, vor fi susținute două spectacole de teatru, în data de 25 și 26 octombrie, după-amiaza (vom anunța în timp util ora și titlul reprezentațiilor), care să evidențieze forma de teatru documentar, de teatru social vizată de acest atelier.

În cele trei zile de atelier se vor pune în practică metode și exerciții specifice teatrului documentar, urmate de discuții pentru a înțelege mai bine mizele acestui tip de teatru. Se va începe cu o serie de exerciții simple de actorie și de scriere, urmate de punerea în scenă a unor probleme sociale prin diferite tehnici:

enactment/reenactment, teatru fizic, teatru imagine. Se vor folosi ca punct de pornire atât experiențe personale, cât și evenimente colective din istoria recentă. Scopul atelierul este de a apropia participanții de concepte ca teatru social, teatru de intervenție, teatru forum.

Cine este Doru Taloș

Doru Taloș este actor și cadru didactic asociat la Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca, co-manager la Asociația Reactor de teatru și experiment, cu studii post universitare la Școala Internațională de Teatru Berty Tovias din Barcelona, Spania.

Are numeroase roluri la activ și, alături de o echipă formată din regizori, dramaturgi și actori, a pus bazele unui spațiu cultural definitoriu pentru mișcarea artistică independentă din Cluj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate