Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Atenție, șoferi! Pentru a ajunge la Oarda, aveți nevoie de ROVINIETĂ. După podul peste Mureș este INTERZIS virajul la stânga

Publicat

Șoferii care circulă dinspre Alba Iulia spre cartierul Oarda trebuie să știe că, după podul peste Mureș, virajul la stânga este interzis, iar intrarea în Oarda se face prin intersecția din zona benzinăriei Petrom. De asemenea, șoferii sunt obligați să cumpere rovinieta, întrucât circulă pe o porțiune de drum național.

Citește și AMENDA pentru ROVINIETĂ, primită prin poștă, este NULĂ. Șoferii care au plătit-o deja își pot primi BANII ÎNAPOI

După podul peste râul Mureș, a fost montat recent un indicator care interzice virajul la stânga, spre cartierul Oarda. Polițiștii rutieri sunt prezenți în teren pentru a monitoriza traficul și a se asigura că șoferii circulă pe traseul corect.

Cu toate că se deplasează în interiorul municipiului Alba Iulia, șoferii care doresc să ajungă din Alba Iulia în Oarda au nevoie de rovinietă, întrucât traversează o porțiune de drum național.

Directorul CNADNR Alba: „Chiar dacă este intravilan, legea prevede să ai rovinietă dacă circuli pe drumuri naționale”

Directorul Secției Alba a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Liviu Hondola, a explicat pentru Alba24.ro, că, în ciuda tuturor nemulțumirilor, legea prevede achiziționarea rovinietelor, pe orice drum național administrat de CNADNR, chiar dacă este intravilan.

„Legea spune în felul următor: administratorul drumului răspunde de sectoarele de drum care îi aparțin. Sectorul de administrare a CNADR la noi, în Alba Iulia, începe la baza podului de peste Mureș. Chiar dacă este intravilan, legea prevede să ai rovinietă dacă circuli pe drumuri naționale. Asta e legea!”, a explicat Hondola.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. Alin

    miercuri, 19.06.2013 at 10:38

    De ce nu era bine cum a fost pana acum? De zeci de ani era asa!
    Sunt persoane care trebuie sa faca un ocol de 2-3 km.

  2. EMIL

    miercuri, 19.06.2013 at 11:07

    LEGEA E LEGE DAR E PE TERITORIUL MUNICIPIULUI ALBA IULIA DIN CATE STIU IN ORASE SAU MUNICIPII NU ESTE NEVOIE DE ROVINIETA,INCA O LEGE PROASTA

  3. Gore

    miercuri, 19.06.2013 at 11:15

    numa in Romania mai poti vedea asa cv …meri 5 m de drum iti iei rovinieta…si ce drumuri de kkt is …asta e tara asta …mi si rusine k traiesc in ea .

  4. Liviu

    miercuri, 19.06.2013 at 14:06

    Aceasta decizie este una abuziva si o „nota de plata” achitata Ordenilor, dar nu sunt afectati doar acestia ci si locuitorii din celelalte sate apartinand com.Ciugud. Daca motivatia d-voastra d-le Hondola si d-lor din politie este aceea ca s-a luat masura pentru a fluidiza traficul la iesire din Alba Iulia catre Sebes , de ce nu a-ti luat aceeasi masura si pentru virajul la stanga la intrare in Alba Iulia , la capatul podului unde circula masinile mari catre balastiera ? Sper totusi ca legile circulatiei sa nu fie stabilite in functie de interesele locale ale unora sau a intereselor politice.

  5. mihai

    miercuri, 19.06.2013 at 20:08

    Ai dreptate liviu cu virajul la stg. De nu stiu cate ori am stat la coada pe pod ca sa faca astia cu camioanele lor la stg. Si aici e si mai ingust fata de Oarda. Deci toti anagajatii de ex de la Elit ca vor ca nu vor trebuie sa-si cumpere rovigneta. Ce sa mai zic de cei Oarda. O sa mearga toti acasa pe la Teleac. Consum de carburant in plus, timp mai indelungat, inghesuiala. Interesanta fluidizare de trafic, d-le Hondola!!!!!!

  6. alin

    miercuri, 19.06.2013 at 22:41

    hava si cu hondola luati de manecuta si dat o mama de bataie sa ii *** in ***8 de **** si de *****

  7. alex

    miercuri, 19.06.2013 at 23:15

    astia-s chiar nesimtiti !

  8. Tiberiu Craciun

    joi, 20.06.2013 at 08:58

    Domnilor de la primarie, va scriu acest mesaj dupa ce am discutat cu multi oameni care locuiesc sau traverseaza zilnic Oarda de Jos. Aceasta aberatie cu interzicerea acccesului in Oarda de Jos a mai avut o tentativa si anul trecut, care din fericire a esuat repede. Nu putem fi de acord ca pentru comoditatea unor functionari care au dat gres in a veni cu solutii pertinente, sa ni se lungeasca drumul spre casa si sa ni se impuna sa platim rovinieta pentru drumurile aflate inca in paragina, doar pentru ca acum trebuie sa folosim intrarea de la Elit. Nu toti cei care locuiesc in Oarda, Limba, Seusa, etc folosesc DN-ul in afara de naveta zilnica spre locul de munca si inapoi asa ca va intreb ce cauta camerele de monitorizare a rovinietelor la hanul cu salcii? Cred ca ar fi corect ca aceste camere sa inregistreze incepand de la monumentul care se afla dupa intrarea in Oarda , la Elit. Revenind la interzicerea de a vira la stanga pentru a intra in Oarda de pe pod, se putea face un sondaj de opinie si se puteau prezenta anticipat cateva alternative cum ar fi, creearea unui sens giratoriu, mai ales ca spatiul o permite, sau de ce nu, la iesirea de pe pod sa se construiasca o banda de iesire de pe pod care sa se continue cu un drum care sa treaca pe sub pod si apoi sa intre in Oarda fie pe dig fie pe drumul de langa Mures. Nu cred ca ar fi improsibila construirea unui astfel de drum mai ales ca nu trebuie sa fie lung decat de 2-3 sute de metri. In incheiere v-as intreba , ce ar fi daca s-ar interzice accesul in Sebes pentru a nu se mai face coloane?
    Concluzia este ca ne-am saturat ca in fiecare zi sa ne taiati din drepturi si sa ne puneti interdictii, doar ca asa vreti voi si noi nu avem ce sa facem. Acesta e doar primul pas, vom continua aceasta actiune, prin strangerea de semnaturi si daca va fi nevoie chiar prin proteste, asa ca asteptati-va sa mai auziti de noi si de subiectul acesta.

  9. monkiki

    joi, 20.06.2013 at 09:10

    Va rog pe toti cei care sunteti nemultumiti de acesta aberatie sa ne adunam cu masinile joi seara la ora 19:00, vineri seara la ora 19:00, sambata seara la 19:00 in benzinaria din fata ELIT si sa mergem sa blocam podul in semn de protest. Daca noi nu putem merge acasa pe pod atunci sa nu mai treaca nimeni pe el. Haideti sa le aratam ca nu pot face chiar cum vor ei si sa ii facem sa inteleaga ca noi vrem sa putem intra in Oarda de pe pod si nu vrem sa platim rovinieta doar pentru a intra in Oarda pe la Elit.

  10. Georgiana

    joi, 20.06.2013 at 12:21

    Din punctul meu de vedere e mult mai periculos sa intri in Oarda prin intersectia din zona benzinariei Petrom tocmai din cauza faptului ca esti pe drum national, in afara localitatii, unde autovehiculele circul cu viteza mai mare si zona e amplasata si dupa o curba.

  11. Cristian

    joi, 20.06.2013 at 16:58

    mda ,platesc rovigneta sa pot merge acasa cu masina(in Oarda) dar cand ploua eu de fapt nu mai pot ajunge acasa cu masina din cauza drumului impracticabil din continuarea strazii Armoniei.asta nu mai conteaza.tot ce conteaza e sa luati bani de la oameni, in rest nu va mai intereseaza.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax