Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ATENȚIE: Vremea rea pune stăpânire pe Alba și aproape toată țara. Rafale puternice de vânt și ninsori până luni seara

Publicat

zapada viscol munte ninsoare avertizare meteo de vreme rea

Vreme rea în Alba și în țară. De duminică și până luni seara vor fi rafale puternice de vânt și ninsori viscolite în zonele montane. 

Meteorologii au emis trei avertizări meteo de vreme rea pentru următoare perioadă de timp. Prima va intra în vigoare duminică, la ora 14.00 și va ține până luni dimineață.

Citește și Vortexul Polar îngheață Europa la jumătatea lui februarie. Un nou episod puternic de perturbare atmosferică, prezis de meteorologi

Ziua de luni va fi marcată din punct de vedere meteo, de un Cod Galben și unul Portocaliu.

Viscol și ninsori de duminică până luni. Cod Galben

Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 14 – 05 februarie, ora 08
Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona montană înaltă (la altitudini de peste 1500 m)

În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în sudul Olteniei, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei, precum și la munte vor fi rafale de 55…70 km/h.
În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.
Începând din orele serii, aria precipitațiilor moderate cantitativ (10…15 l/mp) va cuprinde cea mai mare parte a zonei de munte. Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1500 m va ninge.

Vânt puternic luni. Cod Galben de vreme rea

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 08 – 05 februarie, ora 22
Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precipitații moderate cantitativ la munte

Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15….20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

Cod portocaliu de vreme rea, în Alba și alte județe din țară

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 08 – 05 februarie, ora 22
Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită înzona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură

În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax