Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare Cod Galben de caniculă în Alba și alte zone din țară. Disconfort termic ridicat. Cod Portocaliu în sudul țării

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat atenționările de caniculă pentru această perioadă. Județul Alba și alte zone vor fi sub Cod Galben de temperaturi ridicate, sâmbătă, 24 august. Sudul țării rămâne sub avertizare Cod Portocaliu de vreme caldă.

Cod Galben: vineri, 23 august

Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea continentală, unde va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34-36 de grade.

 

Cod Portocaliu: vineri, 23 august

Valul de căldură va persista pentru a unsprezecea zi consecutiv. În județele Teleorman și Giurgiu va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36-37 de grade.

Cod Galben: sâmbătă, 24 august

Zone afectate: Crișana, sud-vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală

Valul de căldură va persista și se va extinde. În Crișana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34-36 de grade.

Cod Portocaliu: sâmbătă, 24 august

Valul de căldură va persista pentru a douăsprezecea zi consecutiv. În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36-38 de grade.

În următoarele zile valul de căldură se va extinde în aproape toată țara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate