Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de ceață în ALBA. Vizibilitate redusă, sub 200 de metri. Localitățile vizate

Publicat

Județul Alba se află sub atenționare Cod Galben de ceață luni dimineața.

Până la ora 10.00, sunt vizate localitățile Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Jidvei, Vințu de Jos, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Pianu, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Stremț, Sâncel, Șpring, Sântimbru, Ciugud, Șibot, Mirăslău, Săliștea, Bucerdea Grânoasă, Berghin, Fărău, Noșlac, Gârbova, Crăciunelu de Jos, Câlnic, Hopârta, Rădești, Cut, Blandiana.

Citește și METEO: De la sud vine frigul. Ciclonul ”Genoa Low” și furtuna ”Eva” mătură sudul Europei și vor răci vremea în România

Se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 100 m. Atenționări similare sunt valabile în județele Braşov, Sibiu, Suceava, Harghita.

Ceață pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva și A10 Sebeș – Turda

UPDATE: Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că sunt semnalate condiții de ceață, care reduce vizibilitatea în trafic pe alocuri între 100 și 150 de metri pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, pe tronsonul kilometric 239 – 412.

Citește și VREMEA în ALBA, 7-13 noiembrie: temperaturi maxime de 16 grade, mai frig în weekend. Prognoza pe zile, în localități din județ

În aceleași condiții de ceață se circulă și pe Autostrada A10 Sebeș – Turda.

În condiții de ceață se circulă și pe mai multe artere rutiere de pe raza județelor Harghita, Sălaj și Suceava.

Poliția recomandă șoferilor să adapteze viteza, să mărească distanţa de siguranță între autovehicule, să evite oprirea pe benzile de circulaţie sau pe banda de urgenţă.

De asemenea, le este recomandat să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor și să nu se angajeze în efectuarea de manevre periculoase în condiții de vizibilitate redusă.

surse: meteoromania.ro, politiaromana.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax