Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de ninsori și viscol la munte în ALBA și alte județe. Ploi și polei în zonele joase

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică atenționare Cod Galben de ninsori viscolite la munte, în sudul județului Alba și în alte județe.

În Transilvania vor fi condiții de formare a poleiului.

Vezi și VREMEA în ALBA, 6-12 decembrie: Vin NINSORI și va fi frig. Prognoza meteo în localități din județ, pe zile

Ninsorile vor cuprinde toată țara din noaptea de luni spre marți.

INFORMARE METEOROLOGICĂ: de duminică, 5 decembrie, ora 20.00 până luni, 6 decembrie, ora 12.00 – precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei

În intervalul menționat temporar va ploua în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantități de apă de 15-20 l/mp și izolat 30 l/mp.

Îndeosebi în Transilvania, precum și în centrul și nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge și se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Începând din noaptea de luni spre marți (6 /7 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul țării treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

COD GALBEN: de duminică, 5 decembrie, ora 20.00 până luni, 6 decembrie, ora 8.00

Local în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 70-80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax