Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţionare de la Finanţe: Scutirea de impozit pe veniturile medicilor ar crea un precedent periculos

Publicat

bani

Scutirea de impozit a medicilor, anunţată pentru anul viitor, ar putea crea un precedent periculos, potrivit Ministerului de Finanţe. Propunerea din programul de guvernare al PSD va provoca cereri similare şi din partea altor categorii de bugetare, ceea ce va duce la scăderea veniturilor statului.

Într-un document, Ministerul de Finanțe avertizează că astfel de măsuri fiscale ar putea genera solicitări şi din partea altor categorii de contribuabili. Astfel, încasările din impozitul pe venit, deja afectate de reducerea cotei de impozitare de la 16 la 10%, ar urma să scadă.

În primele 3 luni ale anului s-au încasat la buget, din impozitul pe venit, 6,5 miliarde de lei, cu aproape 15% mai puţini bani faţă de aceeaşi perioadă din 2017.

Dacă scutirea de impozit s-ar aplica doar medicilor rezidenţi, la stat ar ajunge cu 43 de milioane de lei mai puţin, arată calculele Ministerului de Finanţe, realizate luând în considerare veniturile din ianuarie. Între timp, salariile au crescut.

Rezidenţii reprezintă între 20 şi 25% din numărul medicilor, măsura, însă, i-ar viza pe toţi medicii, aşa că impactul bugetar ar putea fi cu mult mai mare.

În prezent, sunt scutiţi de plata impozitului pe venit persoanele cu dizabilităţi, angajaţii sezonieri, cercetătorii şi IT-iştii.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax