Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare InfoCons: La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm pește și produse din pește

de ce este bine sa mancam peste

Publicat

Atenționare InfoCons: La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm pește și produse din pește. De Buna Vestire, consumatorii care țin post au dezlegare la pește, astfel că mulți dintre aceștia vor prepara în această zi mâncăruri și gustări care conțin pește. 

Potrivit reprezentanților organizației InfoCons, consumatorii trebuie să fie atenți atunci când achiziționează pește sau produse din pește. Aceștia au transmis câteva informații utile de care pot ține cont.

Atenționare InfoCons: La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm pește și produse din pește

Sfaturi pentru achiziționarea peștelui sau produselor din pește:

 • Acordați o atenție sporită aspectului peștelui pentru a vă crea o primă opinie asupra gradului de prospețime. Semnele neconformității produselor sunt: suprafața lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, gust și miros modificate etc.
 • Pentru produsele pescărești care sunt menite a fi comercializate vii (crap , șalău , scrumbie , păstrăv , homari , creveți , crab etc) trebuie să fie prezente semnele de vitalitate. Este interzisă comercializarea peștilor care au murit în bazine sau care nu prezintă semne de viață ori sunt într-o stare de „agonie ”, prezintă rupturi, suprafață a pielii discontinuă etc.
 • Nu cumpărați pește sau produse din pește dacă aveți suspiciuni privind gradul de prospețime;
 • Produsele pescărești trebuie păstrate, expuse la o temperatură optimă, apropiată de punctul de topire al gheții și trebuie acoperite cu gheață.
 • Asigurați-vă că produsele pe care le achiziționați au etichetă, nu cumpărați produse preambalate neetichetate;
 • Solicitați bonul fiscal la achiziționarea peștelui și a produselor din pește, pentru a avea un document justificativ în cazul depunerii unei sesizări;
 • Pentru produsele pescărești care sunt preparate – fileuri, rondele, trunchiuri de pește etc., atenția trebuie îndreptată către culoarea, fermitatea și mirosul acestora. Produsele pescărești preparate care prezintă un miros și un aspect modificat nu trebuie expuse și comercializate.
 • Icrele de pește neprelucrate trebuie să aibă un aspect uniform și o culoare specific speciei de pește de la care provin;
 • Nu achiziționați produse pescărești congelate care au un strat gros de gheață, ori a căror glazură de gheață este discontinuă, netransparentă și cu un aspect murder;
 • Produsele pescărești afumate trebuie să prezinte un aspect uniform, un gust și miros de afumat, dar și o culoare specific.
 • Peștele și produsele din pește nu trebuie cumpărate din locuri neautorizate  întrucât comerciantul  nu poate să asigure toate condițiile optime, atât din punctul de vedere al transportului, cât și a modului de depozitare și comercializare.
 • Nu cumpărați pește și produse din pește preambalate pe ale căror etichete nu este înscrisă data durabilităţii minimale / data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depăşită;

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate