Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Au început înscrierile pentru concursul internațional “Şcoli europene pentru o planetă vie”: Vezi data limită și condițiile de participare


Publicat

Școlile din România sunt invitate să se înscrie în programul internațional “Şcoli europene pentru o planetă vie“, dezvoltat de WWF împreună cu Fundaţia ERSTE. Inițiativa se adresează elevilor cu vârste între 13 si 16 ani din 11 ţări din regiune: România, Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina.

Şcolile şi liceele din România pot să se înscrie în programul 2013 – 2014, prin trimiterea, până pe 9 iulie, a unei scrisori de motivaţie şi a unui formular ce poate fi descărcat de pe pagina: www.wwf.ro. Aplicaţiile sunt aşteptate în format electronic la adresa cmurariu@wwfdcp.ro sau prin poștă la adresa WWF Dunăre-Carpați România, București, sector 1, str. Ioan Vodă Caragea, nr. 26, în atenția Cătălinei Murariu,

„Programul contribuie la crearea în regiune a unei noi generații de tineri activi și atenți atât la mediul înconjurător, cât și la nevoile comunității.La fiecare nouă ediție “Şcoli europene pentru o planetă vie” suntem la fel de impresionați de capacitatea extraordinară a elevilor de a concepe și pune în practică proiecte de mediu, de creativitatea, maturitatea și forța lor. La fiecare nouă ediție cunoaștem profesori care ne devin aliați în demersul de educație pentru dezvoltare durabilă, la fiecare nouă ediție, atitudinea de responsabilitate față de mediu ajunge în noi și noi comunități pe care elevii le animă și sensibilizează.” a afirmat Cătălina Murariu, coordonatorul programelor de educație pentru dezvoltare durabilă al WWF România

Iniţiativa “Şcoli europene pentru o planetă vie“ debutează cu Academia de o săptămână (27 septembrie – 2 octombrie 2013) din Austria, în cadrul căreia un profesor şi un elev din fiecare echipă vor primi informații pe diverse teme legate de natură și protejarea mediului înconjurător. Prin intermediul atelierelor interactive şi a activităţilor în aer liber eco-pedagogii WWF şi experţii în conservarea naturii le vor prezenta elevilor şi profesorilor temele programului : „Amprenta ecologică – efectele globale ale consumului”, „Dunărea – linia vie a Europei şi

„Cetăţenie activă – mobilizarea şi motivarea celor din jur” – și le vor da sfaturi utile pentru implementarea ulterioară a propriilor proiecte de mediu.

Fiecare echipă își va alege tema proiectului, dintre cele trei propuse de organizatori și, până la sfârşitul anului şcolar viitor, va construi proiecte în jurul subiectului ales. Ideile proiectelor şi realizarea acestora vor depinde în totalitate de creativitatea elevilor și de interesul autentic pentru soluționarea unei probleme de mediu identificată în comunitatea locală. Activităţile pot varia de la piese de teatru şi expoziţii, până la evenimente de stradă și organizarea de zile dedicate reciclării.

Evoluţia proiectelor de mediu ale elevilor poate fi urmărită pe blogul programului: http://schools.foralivingplanet.eu. La finalul programului / anului școlar, în iunie 2014, echipele se reîntâlnesc în cadrul evenimentului final ce are loc în zona unui parc natural din România. În cadrul acestui eveniment echipele își vor prezenta activităţile desfășurate și realizarile obținute în proiectele inițiate și implemenate de elevi și își vor împărtăşi experienţele cu ceilalţi. Evenimentul va include și o componentă de planificare pe mai departe, o zi fiind dedicată dezvoltării de idei pentru o acţiune internaţională ecologică pentru toamna 2014.

„Iniţiativa “Şcoli europene pentru o planetă vie” completează într-un mod interesant lista proiectelor noastre educative internaţionale. Suntem încântaţi că numărul tinerilor care se implică într-un mod creativ în programul nostru de schimb de experienţă internaţional creşte de la an la an”, a declarat Doraja Eberle, Preşedintele Consiliului de Conducere al Fundaţiei ERSTE.

Programul ”Şcoli europene pentru o planetă vie” s-a desfășurat pentru prima dată în anul școlar 2008/2009. De atunci, 165 școli din 11 țări europene au participat la această competiție, generând proiecte cu efecte în tot atâtea comunități locale. Astfel, aproximativ 3000 de elevi cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani si-au pus în practică proiectele ecologice individuale.

Informații pe scurt:

Temele programului – „Amprentă ecologică – efectele globale ale consumului”, „Dunărea –linia vie a Europei” şi „Cetăţenie activă – mobilizarea şi motivarea celor din jur”

Termenul limită pentru înscrieri: 9 iulie 2012.

Țări participante: România, Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ucraina.

Participarea elevilor este gratuită. Clasele participante vor primi sprijin financiar pentru implementarea proiectelor. Discuţiile din cadrul Academiei, documentaţia proiectului şi prezentările din cadrul evenimentului final vor fi realizate în engleză, limba oficială a întregului program.

Mai multe informaţii despre programul ”Şcoli europene pentru o planetă vie” şi formularul de înscriere se pot găsi pe www.wwf.ro.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: ”La Alba Iulia, decizia corectă pentru PNL este să intrăm în opoziție. Nu putem sta la masă cu trădătorii”

Publicat

Florin Roman consideră că PNL ar trebui să intre în Opoziție la Alba Iulia și să lupte în Consiliul Local pentru susținerea proiectelor albaiulienilor. Liberalul susține că aceast ar fi o ”decizie corectă” pentru partid.

”La Alba Iulia, decizia corectă pentru PNL este să intrăm în Opoziție, cu cei 9 consilieri locali!

Nu putem sta la masă cu trădătorii, cu cei care au susținut realizarea unor proiecte fantasmagorice!

În altă ordine de idei, nu pot fi de acord cu o alianță cu PSD. Știți parerea mea despre ei!

Trebuie să luptăm în Consilul local pentru susținerea proiectelor albaiulienilor care ne-au votat și ale PNL, să fim opoziția la actuala administrație, care se configurează între USR și PSD!”.

Reamintim că la Alba Iulia funcția de primar a fost câștigată de Gabriel Pleșa – USR PLUS.

În Consiliul Local, PNL va avea 9 mandate, USR 7 și PSD 4.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Universitățile nu se mai închid la 3 cazuri de COVID-19. Decizia va fi luată de fiecare unitate de învățământ

Publicat

universitate

Reguli noi pentru instituțiile de învățământ superior. Universitățile nu se vor mai închide la apariția a 3 cazuri confirmate de COVID-19. 

PUniversitățile nu se vor mai închide automat la doar trei cazuri de coronavirus confirmate în formaţii de studiu diferite, decizie care este inclusă într-un ordin comun de ministru ce se află în lucru la Ministerele Educației și Sănătății, a declarat pentru Edupedu.ro Horia Oniță, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Astfel, decizia o va lua fiecare unitate de învățământ superior împreună cu direcțiile de sănătate publică, în funcție de numărul de cazuri și unde au apărut (în funcție de cum sunt împărțite facultățile pe imobile) pentru fiecare situație în parte.

Sursă: Edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Inspectorii ITM Alba au împărțit săptămâna trecută, amenzi de peste 95000 de lei, firmelor care nu au respectat legea

Publicat

pensii bani

Inspectorii ITM Alba au verificat, săptămâna trecută, zeci de angajatori din județ și au dat amenzi în valoare de 97.500 de lei și mai multe avertismente.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost controlați 41 de agenți economici cu 331 de salariați în total. Inspectorii au constatat 51 nereguli și au dat 8 de sancțiuni, din care 4 amenzi în valoare totală de 97500 lei din care 1 amendă în cuantum de 80000 lei, pentru muncă nedeclarată și 4 avertismente.

Ce au descoperit inspectorii ITM

primirea în lucru a salariaţilor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;

netransmiterea în termenul legal a elementelor referitoare la încadrarea în muncă a salariaților;

neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;

neplata drepturilor salariale la termenul prevăzut în contractul individual de muncă;

neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;

neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat ;

netransmiterea în termenul legal în Revisal a modificarilor intervenite in executarea contractelor individuale de muncă.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Prima reacție a lui Voicu Paul după pierderea alegerilor pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia

Publicat

Voicu Paul a avut prima reacție de la pierderea alegerilor pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, sub forma unei postări pe Facebook. 

Acesta le-a mulțumit alegătorilor și l-a felicitat pe Gabriel Pleșa. 

”Vă mulțumesc din inimă tuturor celor care m-ați susținut!

Mai mult decât pentru voturile de ieri, vă mulțumesc pentru toți anii în care am construit împreună Alba Iulia.

Oricât de strânse au fost lupta și rezultatele și indiferent cât de mult a contat partea politică, respect opțiunea albaiulienilor așa cum îl respect pe fiecare albaiulian în parte.

Îl felicit bărbătește, exact cum mi-am dus campania, pe Gabriel Pleșa pentru victoria din alegerile locale și, pentru binele orașului, îmi doresc sincer să poată duce mai departe toata această muncă a noastră.

Ar fi păcat să se risipească din rațiuni mărunte, politice.

Alba Iulia trebuie și poate să fie unul dintre cele mai înfloritoare orașe ale României, de care să fim cu toții mândri! Fiți binecuvântați, cu toții!”, a scris acesta pe Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate