Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au trecut două luni de la primul caz de COVID-19 confirmat în România. Care a fost evoluția în țară

Publicat

coronavirus

Au trecut două luni de la confirmarea primului caz de COVID-19 în România. Dacă în martie erau doar aproape 1000 de cazuri, în această lună bilanțul este de peste 10.000.

Primul caz confirmat de coronavirus în România a fost anunțat la 26 februarie 2020: un tânăr de 25 de ani din județul Gorj, care intrase în contact cu un italian ce vizitase România. Primul deces a fost raportat în 22 martie, aproape la o lună de la depistarea primul caz. Era vorba de un bărbat de 67 de ani confirmat cu COVID-19 în data de 18 martie. În aceeași zi au mai fost confirmate încă 2 decese.

Din februarie, numărul cazurilor a crescut de la o săptămână la alta. Până sâmbătă, erau înregistrate 10.635 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Cele mai multe cazuri depistate într-o zi s-au înregistrat în 11 aprilie: 523.

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de 12 ori, în a doua lună față de prima, însă s-au înmulțit și testările (126.645 de testări în țară, până în 25 aprilie).

În săptămâna a cincea a epidemiei în România, cazurile aproape că s-au triplat față de săptămâna precedentă. De atunci și până în prezent numărul îmbolnăvirilor a crescut cu o medie de peste 2.400 de cazuri pe săptămână. Această creștere a coincis și cu faptul că a crescut numărul testelor.

Cei mai mulți bolnavi de Covid-19 în România continuă să fie în grupa activă de vârstă, între 40 și 49 de ani.

Din cele 10.635 de cazuri înregistrate până sâmbătă, 2.890 de persoane au fost declarate vindecate (aproximativ 27%).

În ceea ce privește decesele, după prima lună a epidemiei din România, se înregistrau sub 20 de decese, iar sâmbătă erau peste 600. Tot sâmbătă a fost raportat și cel mai mare număr de decese într-o zi: 34.

România este pe locul 32 în lume în privința numărului de cazuri înregistrate, dar pe locul 23 în ceea ce privește decesele.

Comparativ, în SUA – de unde sunt raportate o treime din numărul total de cazuri din lume – după a doua lună s-au depistat de peste 50 de ori mai multe cazuri.

Spania este pe locul 2 în lume și pe primul loc în Europa ca număr de cazuri. Primul caz a fost depistat la finalul lui ianuarie, iar la după lună erau înregistrate 59 de îmbolnăviri. În a doua lună au fost raportate aproape 96 de mii de cazuri, iar în prezent sunt de aproape de 2 ori mai multe.

Italia este țara europeană cu cele mai multe decese provocate de COVID-19. În a doua lună au fost raportate de 90 de ori mai multe cazuri decât în prima, iar în a treia luna aproape dublu.

sursă: digi24.ro

sursă infografic: wikipedia.org

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax